Search
Close this search box.

FOTO: Domačin Dejan Guzej na najprestižnejšem tekmovanju v bodybuildingu dosegel odlično drugo mesto!

FOTO: Gašper Grom

Ravenčan Dejan Guzej je na Svetovnem prvenstvu v amaterskem bodybuildinug (Olympia Amateur UK) v Liverpoolu dosegel srebrno medaljo!

V Liverpoolu je te dni potekalo tekmovanje v amaterskem bodybuildingu (Olympia Amateur UK), ki ga organizira Mednarodna organizacija bodybuildinga in fitnesa (IFBB – International Federation of Bodybuilding and Fitness). Nanj se je prijavil tudi Ravenčan Dejan Guzej, ki je v svoji kategoriji (Classic Up to 180 cm) dosegel odlično drugo mesto.

 

Dejan, ki sicer trenutno živi na Ptuju, po srcu pa bo vedno Ravenčan, saj je večino svojega življenja živel na Ravnah na Koroškem, pravi, da je tukaj iztočnica za profesionalni nivo bodybuildinga: “Ko zmagaš tu lahko greš v profesionalni bodybuilding. V amaterskem podrocju je to največ kar lahko dosežeš.

"Ko sem začel to pot sem mislil, da grem na hrib....sedaj sem tu.... na vrh gore. Srečen in ponosen.S fitnesom se ukvarja že od leta 2003. Na tekmo pa se je začel pripravljati 1. junija: “Torej 5 mesecev trdega garanja, odrekanja, neprespanih noči, tehtanja hrane, kuhanje,…” je za Koroške Novice povedal Dejan. 

Treniral ga je Marko Zidarič iz Ormoža, lastnik F-fitnesa, ki je bivši bodybuilding prvak, prav tako mu je sestavljal jedilnik. “Renko Boštjan mi je pa dal svoj free posing in sem ga na tem svetovnem prvenstvu naredil njemu v čast, ker se je poslovil od tega športa in ta oder je bila njegova velika želja, zato sem njemu in meni v čast to naredil za njega” pravi Dejan.

 

Priprave so naporne 

Septembra je Dejan treniral po 3x na dan. “Moj dan je zgledal nekako tako, da sem ob petih vstal, ob šestih treniral 1 uro cardia v Mariboru v Fitnes Slavija, potem sem jedel na 4 ure točno odmerjene obroke, okol 13. ure sem šel delat drugi trening za moč in vzdrževanje mase, do nekje druge ure potem pa sem šel v službo, kjer sem bil do 22. ure, nato sem šel domov si tehtat in pripravljat obroke za naslednji dan. Končal sem nekje okoli polnoči, nato pa sem šel še za 1 uro na Orbitrek. Okoli ene ure ponoci pa sem šel spat za 4 ure, potem pa se je dan ponovil.

V oktobru pa si je vzel dopust in je lahko malo več počival lažje prilagajal treninge.

 

Dejan trenutno o profesionalnem bodybuildingu ne razmišlja, pravi, da bo za enkrat delal naprej v termah ter učil masaže pri podjetju mojStil.

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/dejan” title=”Galerija slik”]

FOTO: Grega Ravnjak, Gašper Grom, Jus Kunc, Osebni arhiv

Dogodki

FOTO: Gašper Grom

Ravenčan Dejan Guzej je na Svetovnem prvenstvu v amaterskem bodybuildinug (Olympia Amateur UK) v Liverpoolu dosegel srebrno medaljo!