Search
Close this search box.

FOTO: Bogomir Dolenc dobrodelno tekel tudi v Slovenj Gradcu

Ideja za športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je privrela na plan pred dvema letoma, v letošnjem letu pa so se 8-mesečne intenzivne priprave na projekt, ki je največji športno-dobrodelni v Sloveniji v letošnjem letu, končale 25. avgusta, ko je ekstremni rekreativec odtekel svoj prvi maraton v sklopu tega projekta.

Bogomira Dolenca se spomnimo po sodelovanju v projektu 10 krogov za 10 nasmehov, tokrat pa se bo kar 42-krat spopadel s tekaško atletsko disciplino, dolgo 42,195 km, in sicer v času 4:00:00. Sam pravi, da sta njegova športa dva, zanj najlepši triatlon in tek, v katerem tekmuje z izvedenim dogodkom ter na ta način sebe in svoje telo podvrže ekstremu. S to aktivnostjo pomaga zbirati denarna sredstva socialno ogroženim, lačnim in bolnim osebam.

Tokratni projekt je namenjen zbiranju sredstev za ustanovo Mali vitez, v katero je vključenih okoli 1200 otrok obolelih za rakom. Le-te želi podpreti v gibanje, saj so bili v najlepšem trenutku življenja izpostavljeni zdravljenju, in jim na ta način omogočiti, da premostijo tegobe, s katerimi so zaznamovani vso življenje. Maratonec pravi, da si je s projektom postavil še enega od mnogih izzivov, hkrati pa želi cilje in namen projekta prenesti na vse sodelujoče.

Projekt podprl tudi predsednik države

Projektu 42 maratonov v 42 dneh so se pridružile občine, športne organizacije oz. zavodi in nekatere državne institucije, pod svoje okrilje pa ga je vzel tudi predsednik države Borut Pahor, saj poteka pod njegovim častnim pokroviteljstvom. Posebno pozornost mu je namenila tudi ambasadorka in podpornica Vlasta Nussdorfer, sicer varuhinja človekovih pravic. Pomoč pri zbiranju sredstev so zagotovile sodelujoče občine, športne organizacije, mladim nadobudnežem iz ustanove Mali vitez pa lahko pomagate tudi vi s poslanim sms sporočilom na številko 1919 z geslom VITEZ ali 1919 z geslom VITEZ5, dobrodošli so tudi prostovoljni prispevki na samih prireditvah.

Kot že omenjeno, se je Bogomir Dolenc podal na svoj prvi maraton v sklopu projekta v rodnem Velenju, sledile so občine Lendava, Idrija, Dolenjske Toplice, Podčetrtek, Ribnica, Postojna, Sevnica, Metlika, v torek, 4.9.2018 pa se je ob 16.00 podal na tek v Mestni občini Slovenj Gradec, pod okriljem Javnega zavoda za turizem in šport v sodelovanju z Občino Slovenj Gradec.

Na dogodku v Slovenj Gradcu so sodelovali tudi mnogi lokalni udeleženci, in sicer Spotur Slovenj Gradec, Atletski klub Slovenj Gradec, lokalni športniki in društvo Onkoman. Za veselo druženje je poskrbel koroški kantavtor Adi Smolar.

FOTO: Spotur Slovenj Gradec

»Na koncu vedno ostaneš sam. Tako ali drugače. Tek je vedno borba s samim seboj, ne glede na okoliščine, ki se pojavijo ali se ustvarijo okrog tebe. Obvladaš okoliščine – obvladaš misli – obvladaš telo – opraviš delo. Čisto preprosto je vse skupaj,« pravi športni navdušenec Bogomir Dolenc v enem od intervjujev.

Naslednje druženje v sklopu tega športno-dobrodelnega projekta na Koroškem bo 12. 9. 2018 v Občini Črna na Koroškem, kjer bo maraton številka 19., zato vabljeni, da se tekaču pridružite tudi vi.

Zaključek projekta pa bo na relaciji Trojane-Velenje, 5. 10. 2018. Start bo pri gostišču Trojane, teklo se bo stari cesti v Velenje z vmesnimi postanki in protokolom v Braslovčah, Šmartno ob Paki in v Šoštanju. Slovesni zaključek projekta bo na Titovem trgu v Velenju.

m

Dogodki