Search
Close this search box.

FOTO: 7. tradicionalni rokometni turnir veterank in veteranov v Slovenj Gradcu

V soboto, 19. januarja, je bil v Športni dvorani Slovenj Gradec zelo zanimiv rokometni dan. Odvijal se je namreč mednarodni turnir za veterane in veteranke. V ženski konkurenci so nastopile 4 ekipe: Korošice, Savinjčanke, Ptujčanke in Zagorjanke. Videli smo zelo zanimive in izenačene tekme, na koncu pa so bile najboljše Zagorjanke pred Savinjčankami in Ptujčankami.

Priznanje za najboljšo igralko je prejela Sandra Malavc iz ekipe Savinjčank, najboljša strelka je bila Tadeja Korelc iz Zagorja, iz te ekipe je bila tudi najboljša vratarka, Janja Peško.

V moški konkurenci je nastopilo devet ekip, ki so tekmovale v treh skupinah s po tremi ekipami. Zmagovalci skupin so se uvrstili v skupino za prvaka. V skupini A so bili Veterani Koroške boljši od ekipe Old hands Sevnica in Radeških gamsov. V skupini B je prvo mesto osvojil Preddvor pred Veliko Nedeljo in Dolom. V skupini C pa je bila ekipa All Istra s hrvaških Buj premočna za Trebanjce in Nebrušene dragulje iz Ajdovščine.

Po treh tekmah v finalni skupini smo dobili končni vrstni red:

  1. mesto: All Istra (Buje)
  2. mesto: Veterani Koroška
  3. mesto: Preddvor

Najboljši igralec je bil Marko Erstič iz ekipe zmagovalcev, najboljši strelec Korošec Boris Klemenšek, najboljši vratar pa Iztok Race iz Ajdovščine.

Pokale najboljšim ekipam in priznanja najboljšim posameznikom je podelil župam MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler.

Tekst: Matej Nabernik

 

Dogodki