Search
Close this search box.

Flow Ramps Skate Open 2019 in prvi “Kabaret na prostem”

V začetku junija se je v centru Slovenj Gradca odvil športno-glasbeni dogodek, kjer so čez dan potekale aktivnosti urbanih športov, zvečer pa kavarniško-izštekan koncert Kabaret na prostem s šestimi koroškimi glasbeniki in glasbenimi skupinami.

Projekt je potekal v sklopu občinskega programa za oživitev mestnega jedra. Tako se lahko v 2019 nadejamo še več tovrstnih aktivnosti.

Flow Ramps Skate open 2019 je potekal drugič zapovrstjo. Mestno jedro se je zaprlo za promet, zavzeli pa so ga kolesarji, družine, sprehajalci, glasbeniki in predvsem “skejterji”, ki so imeli cel dan možnost rekreacije in tekmovanja na potujočem poligonu ekipe Flow Ramps. Poleg šole urbanih športov in možnostjo brezplačne izposoje rolkarske opreme je potekalo tekmovanje starejših in mlajših pod okriljem Rolkarske zveze Slovenije.

Prva tri mesta so zasedli Mitja Težak, Sandi Pavlovič in Tadej Skrbiš med mlajšimi pa je nagrado prejel Anej Pintarič. Nagrade je podelil župan mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler.
(Fotografija: Urban Cerjak)

Dogodek je organizirala ekipa Flow Ramps skupaj z Društvom glasbene spektakularnosti in mestno kavarno Ars cafe. Pri tem so sodelovali Klub Koroških Študentov, Mladinski svet Slovenj Gradec, Obsession, Mestna občina Slovenj Gradec.

Po športnem delu dogodka je sledil kabaret na prostem, kjer se je na treh različnih odrih predstavilo šest koroških glasbenikov in glasbenih skupin – vsak s po tremi skladbami. V mešanem zaporedju se je dve uri v kavarniškem poletnem ambijentu bilo možno sprostiti ob mešanju različne glasbe iz različnih žanrov. Med drugimi so nastopili člani zasedb ZircuS, Jazoo, Manifest, Jut, Hedera Vento in Jan Lužnik.

Na trgu svobode v centru Slovenj Gradca so v prirejenih različicah nastopile koroške skupine in glasbeniki iz zasedb Jazoo, Jut, Manifest, ZircuS, Hedera vento in Loose Cannon (Fotografija: ZircuS arhiv)
Flow Ramps Skate Open 2019: Luka Karlin. Člani skupine ZircuS so prispevali glasbo z izdajo novega singla Monster of energy iz albuma My Thing

Besedilo: ZircuS

Dogodki