Search
Close this search box.

Ekipa kadetov slovenjgraškega rokometnega kluba se je uvrstila med prvoligaško elito

Kadetska ekipa slovenjgraškega rokometnega kluba, se je na odličnem drugem mestu v kvalifikacijski skupini “E” uspela uvrstiti med prvoligaško elito.

Varovanci trenerja in članskega igralca Žige Lesjaka, so si po hudem boju z ekipami Črnomlja, Rudarja in Slovana uspeli zagotoviti nastop v druščini najboljših dvanajstih ekip Slovenije v kategoriji dečkov do 16. leta starosti.

Fantje so neglede na jedro ekipe, ki jo sestavlja tudi nekaj leto dni mlajših igralcev, pridno trenirali in sebi, staršem kot celotnemu klubu dokazali, da se lahko in se bodo tudi v prihodnje kosali z najboljšimi.

Svoje misli, ob uvrstitvi v najvišji rang tekmovanja sta strnila pomembna člena ekipe, kapetan David Klemen in so-kapetan Nal Cokan.

David Klemen je že od samega začetka treniranja vratar generacije 2004. Skozi enajstletno obdobje treniranja je pridobil zaupanja trenerjev, tako, da je že sedmo leto trenerjeva desna roka. Večina ljudi mu pravi, da je skromen in borben fant z veliko željo po dokazovanju. Krasi ga tudi spoštovanje nasprotnika, ter seveda fair – play igra. “Ponosen sem na fante. Že od samega začetka sem verjel, da se lahko kosamo z najboljšimi. Res je, da v času kvalifikacij nismo pokazali svoje najboljše igre, posledice prav teh so bile razne poškodbe, odsotnosti ter bolezni. Verjamem, da bomo neglede na korona krizo, ki terja posledice tudi v športu s fanti stopili skupaj, se z maksimalnim in pravim pristopom pripravili na tekme, ki prihajajo. Neglede na vse, mi je v čast biti del te ekipe. Z ekipo se moramo zahvaliti tudi našemu trenerju Žigi Lesjaku, ki poleg svojih članskih treningov svoj čas nameni tudi nam. Brez njega nam tega nebi uspelo.”

David Klemen je že od samega začetka treniranja vratar generacije 2004.

Nal Cokan je že na svojem prvem treningu dokazal, da bo nekega dne zasijal v pravi luči in temu tudi je tako. Srednji zunanji igralec se zadnjih par let redno znajde na seznamu slovenske izbrane vrste, kar je veliko priznanje zanj kot tudi klub. Privrženci mu pravijo, da je borben fant, ki je željan dokazovanja ne samo sebe ampak tudi ekipe. Pravi, da je trdo delo ključna stvar do uspeha. “Z ekipo komaj čakamo na tekme v prvi ligi. Željni smo težkih in napetih tekem. V tej končnici nismo pokazali naše najboljše igre vendar smo iz  tekme v tekmo vedno boljši. Imeli smo težave s poškodbami in upamo da bomo lahko začeli prvo ligo v celotni postavi. S fanti že nestrpno pričakujemo boj z elito.” 

Nal Cokan je že na svojem prvem treningu dokazal, da bo nekega dne zasijal v pravi luči in temu tudi je tako.

Tudi trener ekipe Žiga Lesjak je po uvrstitvi svojih fantov dejal naslednje: “S kadeti smo se preko kvalifikacij prebili v prvo kadetsko ligo, ki bo letos potekala prvič. V skupini smo zasedli zanesljivo drugo mesto, čeprav fantje v teh tekmah niso pokazali niti približno česar so sposobni in znajo. Moramo pa v zakup vzeti kar nekaj poškodb pomembnih igralcev, saj nismo nobene tekme odigrali v popolni zasedbi. Upam, da bomo v prvi ligi rastli iz tekme v tekmo in napredovali v igri in dosegli čim boljši rezultat, predvsem pa da čim več igralcev pripravimo za igranje v mladinski in kasneje tudi v članski kategoriji, kjer bodo zagotovo dobili priložnost v klubu kot je RK Slovenj Gradec.” 

Trener ekipe Žiga Lesjak.

Besedilo: RK SG

Dogodki