Search
Close this search box.

Dvojne zmage Janje Šegel in Nije Gerdej na 37. mednarodnem mitingu za Pokal mesta Celja

V Celju je ta vikend potekal 37. mednarodni miting za Pokal mesta Celje. V konkurenci 290 plavalcev iz 6 držav so nastopili tudi plavalci ravenskega Fužinarja.

Drug dan 37. mednarodnega mitinga za Pokal mesta Celja je prinesel izjemne uspehe za plavalki Janjo Šegel in Nijo Gerdej, ki sta se izkazala v absolutni konkurenci.

Janja Šegel je blestela v disciplinah 100 mešano in 100 prosto, kjer je osvojila absolutni zmagi. Nija Gerdej je prav tako dosegla dve absolutni zmagi, in sicer na 50 delfin ter 50 hrbtno. Poleg tega je Nija v disciplini 100 mešano zasedla drugo mesto.

Plavalec Anže Koroš se je odrezal odlično in osvojil tretje mesto na 50 delfin, medtem ko je Alexander Paternoster zasedel drugo mesto v disciplini 400 mešano.

V mladinski kategoriji se je Nija Gerdej povzpela na stopničke kar trikrat, medtem ko je Katarina Gnamuš Šlebnik dosegla dve drugi mesti. V kadetski konkurenci je Alexander Paternoster osvojil prvo in drugo mesto, Naja Pori pa je prav tako dosegla drugo mesto.

S skupnim seštevkom štirih rezultatov sta Janja Šegel in Nija Gerdej v absolutni ženski konkurenci osvojili prvo in drugo mesto.

Prvi dan 37. mednarodnega mitinga za Pokal mesta Celje štiri absolutne zmage ravenskih plavalk

V absolutni konkurenci je Janja Šegel zmagala na 200m prosto, 100m delfin in 200m mešano. Zmago je dosegla tudi Nija Gerdej na 200m prsno, bila pa je tudi druga 200m mešano. Anže Koroš je na 50m hrbtno bil tretji.

V mladinski kategoriji je Nija Gerdej zmagala dvakrat, Katarina Gnamuš Šlebnik pa je bila trikrat tretja. Pri kadetih je bil Alexander Paternoster enkrat prvi.

Iskrene čestitke plavalcem za izjemne dosežke na tekmovanju.

Vir: Plavalni klub Fužinar Ravne

V Celju je ta vikend potekal 37. mednarodni miting za Pokal mesta Celje. V konkurenci 290 plavalcev iz 6 držav so nastopili tudi plavalci ravenskega Fužinarja.