Search
Close this search box.

Državni podprvakinji v badmintonu do 13 let sta postali Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik

Včeraj se je končalo državno prvenstvo do 13. let, ki je potekalo v Bit Centru v Ljubljani.
Bojan Breznik

Na Koroško so se vrnili z dvema osvojenima medaljama v dvojicah deklet – državni podprvakinji sta postali Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik, bronasto medaljo je osvojila Ilhana Mustafić skupaj s Saro Bregar (BK Mengeš). Izjemno se je na prvenstvu izkazala Lendavčanka Naja Horvat, ki je postala trikratna državna prvakinja, dva naslova je osvojil Tim Bregar iz Mengša.

Uspeh z dvema medaljama na prvenstvu so zaokrožili še s kar petimi četrtfinali, in treba je reči, da tokrat res niso imeli sreče pri žrebu, za še kakšno odličje več za njih. Ob tem je Ilhana medaljo med posameznicami izgubila šele v podaljšku tretjega seta. Alma Ahmetović je prav tako osvojila 5.-8. mesto med posameznicami. V konkurenci fantov, ki jih je bilo kar 46, je odlično 5.-8. mesto osvojil Boštjan Pušnik, ki ga je v tekmi za medaljo premagal kasnejši državni prvak Tim Bregar iz Mengša. Dva četrtfinalna nastopa so si priborili tudi fantje v dvojicah – Boštjan Pušnik in Sven Podojsteršek ter Miha Kozlar in Dejan Pušnik.

Od njihovih tekmovalcev sta bila Dejan Pušnik in Tin Prasnic med mlajšimi na prvenstvu in bosta v naslednjem letu že nastopala v tej kategoriji.

Vsem iskrene čestitke za odlične nastope in za dosežene rezultate na prvenstvu.

Da so bile tekme na DP zelo zanimive, priča med drugim tudi tekma v mešanih dvojicah, ko sta Bor Zaletel in Teodora Milivojević (BK Bit/BK Medvode) premagala Tima in Saro Bregar (BK Mengeš) s tem zares »norim« rezultatom v treh setih – 29:30, 22:20 in 21:19.

Besedilo: Bojan Breznik

Včeraj se je končalo državno prvenstvo do 13. let, ki je potekalo v Bit Centru v Ljubljani.