Search
Close this search box.

Državno tekmovanje v atletiki za OŠPP: »Lepo je zmagati, še lepše je sodelovati, najlepše je igro vzljubiti« (FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu na državnem tekmovanju v atletiki OŠ s prilagojenim programom tekmovalo več kot 200 učenk in učencev.

Danes, 7. junija, je v Slovenj Gradcu potekalo že 51. državno tekmovanje v atletiki za osnovne šole s prilagojenim programom, na katerem se je med seboj pomerilo več kot dvesto učenk in učencev iz osmih slovenskih regij oziroma območij. Med udeleženci dvaintridesetih različnih šol so bili tudi osnovnošolci OŠPP Muta, OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem in 3. OŠ Slovenj Gradec.

V uvodnem delu tekmovanja sta prisotne pozdravila ravnateljica 3. OŠ Slovenj Gradec, Ingrid Močnik, in slovenjgraški župan, Tilen Klugler. Za popestritev dogajanja pa so poskrbeli tudi člani pevskega zbora 3. OŠ Slovenj Gradec, ki so zapeli dve pesmi. Nakar je sledila, kot se za takšno tekmovanje spodobi »Fair play« prisega predstavnikov tekmovalcev, trenerjev, organizatorjev in sodnikov ter himna »Fair playa«, v priredbi koroškega glasbenega izvajalca Luke Perneka.

Današnji moto tekmovanja se je glasil: »Lepo je zmagati, še lepše je sodelovati, najlepše je igro vzljubiti.«

Tekmovanje, na katerem so se učenke in učenci pomerili v različnih disciplinah in kategorijah, je otvoril predstavnik Zavoda za šport RS Planica, Jernej Peterlin. Priznanja in nagrade najboljšim pa sta na koncu podelila uspešna atletinja, ki pri svojih 84. letih še vedno uspešno preteče maraton, Kazimira Lužnik in Ignacij Pečolar, predsednik Sožitja Slovenj Gradec.

REZULTATI EKIPNO:

Ekipno so zmagali učenci OŠ Helene Puhar Kranj, drugo mesto je šlo tekmovalcem CJLL Levstikov trg, tretje pa predstavnikom II. OŠ Žalec. Priznanja so prejeli tudi posamezniki v svojih kategorijah.

Med učenkami so se ekipno najbolje odrezale predstavnice OŠ Jela Janežiča Škofja Loka, druge so bile učenke CJLL Levstikov trg, tretje pa tekmovalke OŠPP Gustava Šiliha Maribor. Priznanja pa so prejele tudi posameznice v svojih kategorijah.

Dogodki

Danes je v Slovenj Gradcu na državnem tekmovanju v atletiki OŠ s prilagojenim programom tekmovalo več kot 200 učenk in učencev.