Search
Close this search box.

Dravograjski stadion z delom nove ograje

V lanskoletnem decembrskem neurju je koroška utrpela precej škode. Javne površine in objekti pri tem seveda niso bili nobena izjema.

Orkanski veter je med drugim močno poškodoval ograjo okoli nogometnega stadiona v Dravogradu. Stadion, ki je bil zgrajen v zlatih časih dravograjskega nogometa leta 1995 in sprejme dobrih 2100 gledalcev, je letos tudi začasni dom prvoligaša NK Ankaran, obenem pa služi domačemu klubu in skrbi za razvoj mladih koroških nogometašev. Zato je še kako pomembno, da je kot del športne infrastrukture v Športnem centru Dravograd ustrezno vzdrževan. Tega se zavedajo tako Javni zavod Dravit Dravograd kot upravljalec in Občina Dravograd. S skupnimi močmi so v preteklem tednu postavili del nove ograje, ki bo omogočala kvalitetno izvajanje dejavnosti na stadionu.

Trenutno je zamenjana tretjina ograje. Gre za predel, ki je utrpel največ škode ob neurju. Zavarovalnica je škodo ocenila na 6200€ in toliko tudi izplačala odškodnine. Celotna investicija v nov del ograje je znašala okoli 6400€. Kot je za Koroške novice povedal direktor JZ Dravit Žarko Tomšič, sta popravila in obnove potrebni tudi preostali dve tretjini ograje, vendar stanje še ni alarmantno, v proračunu pa niti ni predvidenega denarja za to. “Ograjo bomo obnovili v skladu s finančnimi zmožnostmi in v sodelovanju z domačim NK Dravograd,” še dodaja Tomšič.

 

Dogodki