Search
Close this search box.

Dravograd letos ponovno s prvoligašem – le malo drugače

Koroški nogometni navdušenci se še dobro spominjajo zlatih časov, ko se je Koroška ponašala s kar dvema prvoligašema. Takrat so v Dravogradu zgradili tudi sodoben stadion, okoli katerega se je kasneje razvil športni center. Prav tu pa se bodo v letošnji sezoni ponovno odvijale tekme 1. slovenske nogometne lige. Prizorišče si je namreč izposodil eden izmed prvoligaških klubov, ki bo v Dravogradu igral svoje domače tekme.

Nogometni klub Ankaran Hrvatini se je v 51-letni zgodovini kluba letos prvič uvrstil v prvo ligo. Ker njihov domači stadion v ŠRC Katarina ni ustrezal merilom in standardom ter zahtevam za igranje v prvi ligi, so prvoligaški novinci najprej iskali možnosti, da bi svoje tekme igrali na bližnjem stadionu Bonifika v Kopru, vendar niso dosegli dogovora. V igri sta bili še Sežana in Ajdovščina, naposled pa so se Primorci presenetljivo odločili za Koroško in tako bo njihovo domače prizorišče oddaljeno več kot 200 kilometrov od sedeža kluba.

Svojo krstno prvoligaško tekmo so že sredi julija Ankarančani odigrali v Dravogradu proti kranjskemu Triglavu, prav tako novincu v prvi ligi, vendar je bila tekma za javnost zaprta. Na domačem igrišču so se tako predstavili navijačem minuli vikend, ko so se spopadli z Domžalami. Po uspešnem začetku tekme, ko so že po petih minutah zadeli gol, so na koncu morali priznati premoč gostom, ki so slavili zmago s tremi zadetki.

Kljub solidnim kapacitetam stadiona pa se navijačev na tekmi ni ravno trlo. Nekateri so zato zmotno domnevali, da v Dravogradu ni zanimanja za prvoligaški nogomet, večina poznavalcev tega področja pa meni, da je gre iskati vzrok v  ceni vstopnice, saj so odrasli in mladina nad 15 let morali za ogled tekme odšteti 8€, kar sicer za prvoligaške tekme ni pretirano, toda za Koroško tudi ni zanemarljivo, še posebej, če gre za kluba, ki med prisotnimi za zdaj še nimata strastnih privržencev. Otroci so sicer imeli prost vstop na stadion.

Vseeno pa je nova priložnost, ob kateri bodo Korošci lahko napolnili dravograjski stadion, že pred vrati. Za ljubitelje nogometa se namreč obeta razburljiv konec tedna, saj bo v nedeljo, 6. avgusta 2017, Ankaran v Dravogradu gostil za mnoge nespornega favorita slovenskega nogometa NK Maribor.

 

 

Dogodki