Dončić se je z Dallasom dogovoril za 5-letno podaljšanje

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je s svojim klubom v ligi NBA Dallas Mavericks dogovoril za petletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo naneslo 207 milijonov dolarjev (176 milijonov evrov), poročajo ameriški mediji. Dvaindvajsetletnik naj bi danes podpisal podaljšanje sodelovanja, poročata Dallas Morning News in ESPN.

“Danes so se moje sanje uresničile. Košarka mi je v življenju dala ogromno in me popeljala na številne čudovite kraje. Počaščen in vznemirjen sem, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericks,” je dejal Dončić za ESPN.

“Predan sem klubu in cenim podporo svojih navijačev,” je še dejal slovenski zvezdnik.

Dončić, ki je na minulih olimpijskih igrah Tokio 2020 popeljal Slovenijo do boja za kolajne; na koncu so Slovenci zasedli četrto mesto, je za Dallas igral po pogodbi, ki jo je podpisal kot tretji izbor nabora 2018.

Najmlajši MVP v zgodovini evrolige v sezoni 2017/18, ko je popeljal Real Madrid do naslova, preden je šel na nabor NBA, kjer so ga izbrali Atlanta Hawks. Ti so ga v zameno za Traeja Younga in naslednji izbor v prvem krogu nemudoma poslali v Teksas.

Dončić je minulo sezono v povprečju dosegal po 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 podaje na tekmo, ob tem je 47,9-odstotno metal iz igre, 35-odstotno za tri.

Ko je leta 2019 v ligi NBA osvojil naziv novinec leta, je v zadnjih dveh sezonah Dallas popeljal v končnico; obakrat je v prvem krogu izgubil proti Los Angeles Clippers.

Mavericks se niso prebili v drugi krog končnice, odkar so se leta 2011 veselili naslova prvaka.

Dogodki