Dončić s podpisom 100-milijonske pogodbe postal prvi evropski košarkar prestižne športne družine (FOTO)

doncic

Potem ko so specializirani ameriški mediji že pred dnevi poročali o tem, da bo Luka Dončić sklenil bogato finančno pogodbo z dobaviteljem športnih copat, je zdaj ta dogovor tudi uraden. Proizvajalec športne obutve Nike oziroma njegova znamka Jordan je potrdil, da je Dončič odslej član njihove družine.

Znamki Nike in Jordan sta novico objavili na Twitterju, kjer so zapisali “Družina leti skupaj” in v kratkem videu z Luko Dončićem sporočili: “Res je. Dobrodošel v družini.”

PREBERITE TUDI: Izjemni Luka Dončić Sloveniji zagotovil edinstveno ameriško sodelovanje

Novico so potrdili tudi na uradni spletni strani slovenskega zvezdnika, kjer so zapisali, da je Dončić z znamko Jordan Brand podpisal petletno pogodbo ter da bodo podrobnosti podpisa znane v prihodnjih dneh. Na strani dodajajo, da je Dončić tako postal tudi prvi evropski košarkar, ki je podpisal pogodbo z omenjeno znamko.

Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Jordan Brand. V soboto je novinar medijske hiše The Athletic Tim Cato, ki je specializiran za košarko ter novice o Dallas Mavericks, prek Twitterja zapisal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo slovenski superzvezdnik odločitev potrdil tudi s podpisom.

Uradnih podatkov o vrednosti in dolžini pogodbe še ni, številke, ki so se pojavile v preteklih dneh, pa so bile precej enotne. Dončić naj bi za petletno pogodbo prejel okoli 100 milijonov dolarjev. V klubu bo v drugi sezoni igranja v ligi NBA dobil približno 7,5 milijona dolarjev.

Dončić bo ob Zionu Williamsonu, prvem izboru na letošnjem draftu, tako osrednji obraz znamke Jordan Brand. Te športne copate izdeluje Nike v sodelovanju z legendarnim Michaelom Jordanom, najbogatejšim (nekdanjim) športnikom na svetu. Po podatkih revije Forbes je Jordanovo bogastvo ocenjeno na 1,9 milijarde dolarjev.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.