Dobrodelni košarkarski vikend v Dravogradu v pomoč triletnemu dečku

19554714_1560699317377727_1650012464740610177_n

V dravograjski dvorani Špic D bo prihajajoči konec tedna dobrodelno obarvan. Košarkarski klub Dravograd bo namreč na tekmah tega vikenda zbiral prispevke za triletnega Anžeta Peršaka.

Mali Anže si nadvse želi, da bi se lahko igral z vrstniki, saj nadvse uživa v družbi drugih otrok. Pri tem pa ga žal ovira njegovo zdravstveno stanje. Kljub svoji starosti  še vedno ne more čisto samostojno sedeti in mu mora vedno nekdo pri tem pomagati. Tudi hoditi še ne more. 
Njegova starša se trudita po najboljših močeh. Ima vrsto različnih samoplačniških terapij, ki pa mu zelo pomagajo. Ker so terapije drage, mu jih lahko starša omogočita le toliko, kolikor imata na razpolago finančnih sredstev.
V mesecu avgustu je dobil tudi opornice (šli so jih iskat v Nemčijo-samoplačniško), ki pripomorejo k izboljševanju njegovega zdravstvenega stanja. S tem se mu bo lažje izpolnila njegova največja želja – samostojnost in igranje z vrstniki.

Anžetova zgodba je ganila košarkarje KK Dravograd, ki so se odločili posvetiti prihajajoči vikend zbiranju sredstev za pomoč fantku. V soboto, 27. januarja 2018, se bo članska ekipa ob 20. uri pomerila z ekipo Brežic, v nedeljo bodo pionirji ob 14. uri zaigrali proti Hopsom s Polzele, mladinci pa ob 17. uri proti Litiji.

Veseli bodo vašega obiska, s katerim boste navijali za naše košarkarje in pomagali malemu Anžetu uresničiti sanje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.