Search
Close this search box.

Dobrodelna gesta RK Slovenj Gradec: Z nakupom vstopnic podprimo naše rokometaše in pomagajmo malemu Krisu do zdravja

V Rokometnem klubu Slovenj Gradec 2011 so se odločili, da kompleten izkupiček od prodanih vstopnic na sobotni tekmi z MRD Dobova namenijo družini malega Krisa in s tem prispevajo majhen, zagotovo neznaten delež za velik čudež.

V soboto se bo v Slovenj Gradcu odvila rokometna tekma med člani domačega kluba RK Slovenj Gradec in MRD Dobova. Slovenjgradčani si seveda želijo vaše podpore s tribun in računajo na osvojitev prve točke v tej sezoni. Še večja njihova želja pa je, da bi s prodajo vstopnic zbrali čim več denarja, ki ga bodo podarili družini 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki bije bitko za življenje, pri čemer mu lahko pomaga revolucionarno zdravilo, ki bi lahko povsem pozdravilo njegovo bolezen in mu omogočilo normalno življnje, vendar stane več kot 2 milijona evrov.

19-mesečni Kris iz Kopra se je rodil z redko genetsko boleznijo, spinalno mišično atrofijo tipa 1 (SMN 1). Gre za bolezen, zaradi katere telo ne proizvaja potrebne beljakovine, posledica tega pa je odmiranje mišic, navajajo na spletni strani 24 ur, kjer so med drugim objavili zgodbo o malem Krisu in njegovi družini, ki se je v teh dneh preko medijev obrnila po pomoč tudi na slovensko javnost. Med drugim bodo družini na pomoč priskočili tudi Slovenjgraški rokometaši, ki bodo po svojih zmožnostih prispevali k nakupu zdravila, družina mora namreč zbrati kar 2,3 milijona evra, sami pa tega ne bodo zmogli.

»Čeprav so naši fantje po treh krogih in nekaj dobrih predstavah še brez osvojene točke, to soboto zagotovo potrebujejo tako pomoč s tribun kot tudi točke na terenu. A je v tem trenutku tudi nekdo, ki potrebuje še kaj več kot to,« so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v RK Slovenj Gradec.

»Ob prebiranju zapisov o malem Krisu skoraj zagotovo nihče ne more ostati malodušen. Seveda si ob podobnih zgodbah lahko rečemo: »O bogi«, ali pa »Smilijo se mi« ali pa celo bolj revolucionarno: »V kakšni državi živimo, to je treba spremeniti« in zatem »odslajdamo« dalje, novim novicam naproti. Lahko pa se ob teh zapisih tudi vprašamo »Koliko je sploh vreden denar?«, verjetno pa je bolj pravilno vprašanje: »Koliko je sploh vredno življenje?«. Čas se fantu izteka in ob odločitvi, kako pomagati, si odgovorimo na vprašanje: »Kaj pa, če bi to bil moj otrok?« Večina vseh nas bi odgovorila: »Obrnem svet za ta 2 milijona«, verjetno pa bi bili odgovori tudi takšni, ki se ne pišejo, še govoriti jih ni ravno legalno,« še dodajajo člani kluba, ki so se odločili za srčno gesto in bodo od besed prišli k dejanjem.

»Na tem mestu si drznemo pozvati vso slovensko rokometno javnost, da ta ali naslednji vikend vsi klubi (v kolikor jim to omogoča ekonomski položaj) storijo enako na svojih domačih tekmah in s tem vsi skupaj prispevamo kakšen odstotek za Krisovo zdravljenje. Če se k temu pridruži še ostala športna javnost, verjamemo, da se lahko v sklad zbere precejšen delež potrebnega zneska.«

»Na tem mestu ne bomo pljuvali po politikih in sistemu, o tem kaj bi oni morali in kaj ne. Takrat, ko bo družina na cilju in fantek zdrav, bo to najboljše ogledalo tudi politiki in politično družbenemu sistemu o tem, kakšne rešitve morajo za zdravo in pravično deželo pripraviti. Vse dokler pa to ni izvedljivo, iščimo vsi rešitve in ostanimo sosed sosedu in gremo naprej,« poudarjajo člani kluba.

Slovenjgradčani za konec dodajajo, da se bo na tekmi kljub vsemu iskrilo, če tudi to soboto ostanejo brez točk. Ampak to je šport, to gre mimo, se popravi, pozabi. Tukaj pa gre za življenje in naj ostane pri vprašanju: »Kaj pa če bi bil to moj otrok ?«. Zato vabijo vse ljubitelje rokometa, da v soboto pridete množično v domačo dvorano in tudi s tem pokažete, da lahko skupaj naredijo še kaj več, kot navijajo za bele, modre, rumene ali zelene …

V Rokometnem klubu Slovenj Gradec 2011 so se odločili, da kompleten izkupiček od prodanih vstopnic na sobotni tekmi z MRD Dobova namenijo družini malega Krisa in s tem prispevajo majhen, zagotovo neznaten delež za velik čudež.