Dirka svetovne serije Enduro World Series (EWS) se vrača na Koroško. Prijave so že odprte

Kolesarska sezona pred nami je zelo pestra tudi z vidika velikih prireditev na domačih tleh, med njimi je v ospredju tudi dirka svetovne serije Enduro World Series (EWS), ki se vrača na Koroško, natančneje na Jamnico nad Prevaljami in na avstrijsko stran Pece. Tekmovanje je pravi fenomen in je izredno priljubljeno po vsem svetu, zdaj pa je tudi uradno pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI in ima tako še večjo veljavo.

Svetovna serija v enduru – Enduro World Series oz. na kratko EWS – se na Koroškem ustavi junija, prvič po premieri leta 2018. Gorsko kolesarska parka na Jamnici in Peci bosta gostila drugo dirko serije, tokrat v kategorijah EWS, EWS100 in EWS-E. Profiji tovarniških ekip so na dirko že prijavljeni, v torek, 22. februarja pa so se odprle še prijave za kategorijo EWS100, v kateri lahko nastopi praktično kdorkoli.

Na Koroško se vračajo najhitrejši “enduraši”, kar jih premore svet gorskega kolesarstva, zato bo ob trakovih tras na obeh straneh meje zagotovo tudi mnogo navijačev in privržencev tega športa. Dirka EWS poteka v okviru tradicionalnega festivala Black Hole Bike & Outdoor Festival, ki letos poteka od 16. do 19. junija.

Za mnoge pa bo najbolj napet del dirkanja potekal že v torek zvečer, saj se odprejo prijave za “splošno javnost”, torej za kategoriji EWS100. Ker je zanimanje za dirko izredno veliko, bodo prosta mesta zagotovo hitro zasedena. Prijave za dirko EWS100 Peca/Jamnica so se odprle 22. 2. ob 21-ih.

Dirka EWS100 poteka po povsem enaki trasi kot glavna dirka EWS, vendar po nekoliko drugačnih pravilih. Bistvena razlika je, da tekmovalci serije EWS100 ne vozijo kvalifikacij in se na traso ne rabijo spusti ob točno določeni uri, ampak le znotraj določenega časovnega intervala. Časovno manj zahtevni pa so tudi t. i. transferji med etapami.

Prijave bodo potekale izključno preko uradne spletne strani serije EWS www.enduroworldseries.com.

Kategorije EWS80, ki poteka na skrajšanih trasah, organizatorji iz Slovenije in Avstrije tokrat ne bodo gostili, je pa v programu dirka EWS-E; E je seveda oznaka za električna kolesa, dirkanje z njimi pa je našlo svoj dom tudi znotraj serije EWS. Prijave za to kategorijo se odprejo 3. marca.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije