Search
Close this search box.

Denisa Topler do zlata, uspešni tudi ostali koroški atleti in atletinje (FOTO)

Atletska dvorana v Parku Šiška v Ljubljani je včeraj gostila dve tekmovanji – Prvenstvo Slovenije U14 ter Mednarodni dvoranski miting. Na tekmovanju so blesteli tudi koroški atleti in atletinje.

Iz Koroškega atletskega kluba so na mitingu blestele Denisa Topler, ki si je med članicami v teku na 60 m pokorila konkurenco in zmagala z osebnim rekordom 7.88, Iza Navodnik, ki je na 60m z ovirami med mladinkami osvojila 3. mesto.

Sočasno je potekalo dvoransko državno prvenstvo letnikov 2007 in 2008. Zelo uspešna je bila Ana Vita Verneker, ki si je na 600 m med letniki 2008 priborila 3. mesto na stopničkah, med letniki 2007 sta bili dobro uvrščeni tudi Tia Pangerc, ki je končala na 11. mestu (60m) ter Neli Kogelnik na 17. mestu (600m).

Uspešni so bili tudi atleti in atletinje Atletskega kluba Slovenj Gradec, katerega barve je na PS U14 zastopalo devet atletov in atletinj. Jonas Abeln, Matej Komar, Lovro Krajnc, Taj Merzdovnik, Jernej Mežnarc, Jan Samec, Tomi Štruc, Ištvan Valič in Ema Raj Pika so tekmovali v teku na 60 m. Tomi Šturc in Matej Komar sta se uvrstila v B finale, Tomi je zasedel osmo, Matej pa dvanajsto mesto.

Svoje predstavnike so imeli tudi na Mednarodnem mitingu, ki je potekal pred prvenstvom. V teku na 60 m se je Maja Pogorevc uvrstila na 3.mesto, Zala Hovnik je bila peta, Gaja Korošec sedma, Vita Vovk deveta. Tjaša Samec zaradi padca danes žal ni prečkala cilja, Aljaž Prednik pa zaradi bolečin v mišici ni nastopil.

VIR: Koroški atletski klub in Atletski klub Slovenj Gradec

Dogodki