Daša Tušek slovenske nastope v Györu odprla z zmago

V Györu na Madžarskem so plavalci odprli mednarodni miting z nastopi v daljših disciplinah. Sloveniji je zmago z dosežkom 8:48,33 na 800 m prosto priplavala Ravenčanka Daša Tušek, njen klubski kolega Jaš Berložnik je bil s 4:29,63 drugi na 400 m mešano.
swimmers-79592_960_720
Fotografija je simbolična

Zelo sem vesela, da sem plavala pod 8:50, čeprav bi bil izid seveda lahko še boljši. A v tem trenutku je res težko. Po Zagrebu so tekme odpadale ena za drugo in mesec in pol smo samo trenirali. V prvi vrsti sem vesela, da tekma sploh je, da se vsaj začasno malce razbije to trdo delo na treningih, seveda pa je tak nastop potem tudi neko preverjanje, kje smo, a ocene zaradi pomanjkanja tekem in cele sezone seveda ne morejo biti povsem realne,” je za STA povedal mlada Korošica, ki veliko pričakuje tudi od nedeljske tekem na 400 m prosto.

Med ostalimi slovenskimi plavalci je vidno uvrstitev dosegel tudi Jaka Pušnik iz ljubljanske Olimpije, ki je na 1500 m prosto zasedel četrto mesto.

V četrtek se bo v Riccioneju začelo tudi odprto prvenstvo Italije, kjer bo slovenske barve branila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.