Search
Close this search box.

Črnjanka Trisha Zajc državna prvakinja v footgolfu

V nedeljo, 17. septembra 2023, je v Ljubljani potekalo Mladinsko državno prvenstvo in Junior Cup 2023. Na njem je slavila mlada Črnjanka Trisha Zec.

Šele 13 letna Trisha Zec, tekmovalka Sport cluba M, ki je med drugim dosegla najboljši rezultat med dekleti v vseh kategorijah, je osvojila naslov državne in pokalne prvakinje v footgolfu za leto 2023.

Ljubljana bo poslej srečen kraj za Trisho Zec, mlado Črnjanko, kot sama pravi, hčerko nekdanjega odličnega nogometaš, Roberta Zeca, ki je blestela na mladinskem državnem prvenstvu v Ljubljani. V svoji kategoriji U13 je bila prepričljiva tako na tekmi državnega prvenstva, kot na pokalni tekmi, z izjmenim rezultatom +1. Prav tako je dosegela najboljši rezultat v obeh tekmah, med vsemi nastopajočimi dekleti, tako v kategoriji  kadetinj U16 in mladink U19. Nesporno imamo tudi v tem novem športu izjemno talentirano tekmovalko.

Varovanka mentorja in trenerja Nanija Franca Matjašiča je na stopničke stopila v svojem prvem nastopu tudi v članski konkurenci, kje rje osvojila tretje mesto.

Nani, ki je za Slovenijo dosegel tudi prvo zgodovinsko zmago v svetovnem pokalu, na tekmi višjega ranga FIFG 500, je bil vidno navdušen nad uspehom mlade Trishe.  »Trisha je nesportno velik talent, ne samo v slovenskem ampak tudi v svetovnem merilu. Toda za zdaj je bil dovolj talent, za napredovanje pa je enako kot v vseh ostalih športih, veliko trdega dela in treningov. Dekle si zasluži čestitke za maratonsko odigran dan in vrhunske rezultate. Zelo smo ponosni na njo, » nam je zaupal legendarni Nani, ki je v letošnji sezoni v svoji kategorij prav tako osvojil naslov pokalnega prvaka. 

Trisho čaka naslednja preizkušnja v Bovcu, na enem izmed najatraktivnejših igrišč na svetu.

Kaj je footgolf:

Footgolf v Sloveniji še vedno velja za novejšo obliko športa, ki vsebuje elemente nogometa in ekskluzivnost ter izjemno zanimiva pravila iz sveta golfa. Namesto palic za golf in majhne bele trde žogice, se footgolf igra s standardno odbijajočo nogometno žogo velikosti 5, ki se udarja z nogo.

Trenutno ga je možno igrati že v 40-ih državah, za razvoj pa skrbi svetovna footgolf zveza FIFG, s sedežem v Lozani, Švica. Footgolf je igra v čudoviti naravi, je izjemna priložnost za golf igrišča, ki na urejene zelenice pripelje novo športno ciljno skupino. Cilj vsakega posameznika pri igri footgolf je, da s čim manj udarci zadane luknjo.

Pot do željenega cilja je lahko nadvse zanimiva, saj igrišča vsebujejo številne pasti v obliki razgibanega terena, vodnih ovir, peskovnikov, dreves in je zelo odvisna tudi od vremenskih vplivov. V Sloveniji ga razvijamo v smeri tekmovalnega športa, rekreacije, outdoor ponudbe na turističnih destinacijah ter poslovnih dogodkih za podjetja in organizacije v obliki teambuildingov.

Vir: Sport club M in Footgolf Slovenija

Dogodki

V nedeljo, 17. septembra 2023, je v Ljubljani potekalo Mladinsko državno prvenstvo in Junior Cup 2023. Na njem je slavila mlada Črnjanka Trisha Zec.