Search
Close this search box.

Članska in mladinska ekipa RK Slovenj Gradec sta med najboljšimi v občini za leto 2020

V sezoni 2019/2020 so se zaradi epidemije vsa moštvena tekmovanja končala z 26. marcem, kar pomeni da so obveljale trenutne lestvice. To pomeni, da so bojevniki krstno sezono v prvi ligi zaključili na odličnem 9. mestu!

S popolno reorganizacijo rokometne šole so povečali vpis v rokometno šolo za cca 25%, hkrati pa so s spremembami v klubu stabilizirali tudi njihovo delo v mlajših selekcijah in postavili dober temelj za delo v prihodnosti, ko želijo postopoma zviševati število vpisanih otrok in pred rezultatom mlade fante, ter dekleta pripravljati na življenje in izzive, ki jih odraščanje prinaša, ter skozi takšno usmeritev dosega tudi dobre rezultate na športnem igrišču. Kljub temu so v sezoni 2018-2019 v skupnem seštevku rezultatov pri mladih dosegli visoko 8. mesto med vsemi klubi in društvi, ki v Sloveniji delajo z mladimi rokometaši in rokometašicami.

V sezoni 2019/2020 je tudi mladinska ekipa zelo uspešno nastopala v prvi mladinski ligi, si zagotovila obstanek, kar je zagotovo velik uspeh za te mlade fante. Kadetska ekipa se je borila za najvišja mesta, obe ekipi starejših dečkov pa sta se uvrstili med 16. najboljših ekip v državi. Ekipi mlajši dečkov pa sta prav tako uspešno zastopali barve svojega in sta bili med kandidati za napredovanje v finale tekmovanja. Jasno je, da so tudi pri mlajših selekcijah uspeli sestaviti odlično tekmovalno sezono.

Sezono so končali kot klub, ki ima najbolj zvesto publiko v slovenskem prostoru. Tudi kolegi iz drugih klubov jim priznavajo odlične dogodke, ki so daleč naokrog poznani kot dogodki za celotno družino, ne samo ljubitelje športnih spektaklov. Kot pravijo sami, jim zagotovo ne bi uspelo brez vas vseh in ostalih, ki pomagajo, da je slovenjgraški klub na poti, ki mu pripada.

Ob tej priložnosti so v klubu povedali: “Hvala za vso pomoč. Za ta rezultat ste zaslužni vsi, tako fantje in trenerji na terenu, Jožek, spremljevalna ekipa, Navijači, Orli in naši dragoceni sponzorji … kot tudi vsi člani upravnega odbora, ki vodijo ta čas enega, če ne najbolj, stabilnega prvoligaša, ki je skozi celotno sezono redno izpolnjeval finančne obveznosti in z enega najmanjšim proračunom pomešal štrene bistveno bogatejšim in večjim klubom.

Najboljša ekipa v Mestna občina Slovenj Gradec v članski konkurenci za sezono 2019-2020 je članska ekipa RK Slovenj Gradec na čelu s trenerjem Sovičem, najboljša ekipa v mladinski konkurenci pa mladinska ekipa RK Slovenj Gradec na čelu s trenerjem Lesjakom.”

Besedilo: RK Slovenj Gradec

Dogodki

V sezoni 2019/2020 so se zaradi epidemije vsa moštvena tekmovanja končala z 26. marcem, kar pomeni da so obveljale trenutne lestvice. To pomeni, da so bojevniki krstno sezono v prvi ligi zaključili na odličnem 9. mestu!