Search
Close this search box.

Člani OK Fužinar SIJ Metal Ravne vse bližje borbi za prvo ligo

V preteklem vikendu so bile ekipe OK Fužinar SIJ Metal Ravne zelo uspešne, saj so vse kategorije odlično opravile svoje delo. V A ligi so dvakrat zmagali igralci male odbojke, člani so v Šoštanju prišli do izjemno pomembne zmage s 3:2, v nedeljo pa so dvakrat zmagali še kadeti, ki lovijo uvrstitev na zaključni turnir.

Tekmovalno soboto so odprli igralci male odbojke, ki so pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopili na turnirju 2. kroga A lige vzhod v Hočah. V prvi tekmi so premagali domačine z 2:0 (12,19), nato pa še Korvolley Mislinjo prav tako z 2:0 (23,16). Naslednja dva turnirja bo ekipa nastopila na domačem parketu, 3. krog je na sporedu v soboto 5. februarja.

Člani so v 14. in zadnjem krogu 2. dela nastopili v Šoštanju, kjer so odlično začeli tekmo in dobili prvi niz s 25:20. A po vodstvu so igralci Šoštanja na krilih našega Podričnika in Robide prikazali odlična dva niza in povedli z 2:1. Niza sta se končala na 14. in 19. točki. Po zaostanku je ekipa Fužinarja zaigrala podjetneje, agresivnejši pristop in tudi napake domačih so prispevale k zanesljivo dobljenem nizu s 25:14 in izenačenju na 2:2. Še druga tekma obeh ekip je tudi tokrat postregla s petim nizom, tudi tokrat pa so ga bolje odigrali igralci Fužinarja, ki so vodili od začetka do konca niza. Po set žogi so se sicer domači približali, a do preobrata niso prišli, s 15:15 so niz zaključili igralci Fužinarja, ki so z zmago s 3:2 ostali na prvem mestu lestvice 1.B DOL.

V vrstah Šoštanja sta 19 točk dosegla Podričnik in Robida, 16 jih je dodal Pitakoudis in 14 Rotar. Za Fužinar pa so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libera Golob in Knuplež (69% sprejem), Lednik, Fink 9 točk, Ranc D., Pušnik 4, Mori 14, Ranc V., Makaš 18, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 18 in Kasnik 1. Po vikednu premora se nadaljuje 3. del lige z domačo tekmo proti Radencem 5. februarja.

V nedeljo so na domačem parketu v sklopu 3. kroga 2. lige nastopili kadeti. Po odpovedi ekipe Ljutomera so že dan pred turnirjem eno tekmo zmagali brez boja z 2:0. Zato so v nedeljo odigrali samo tekmo s Hočami, ki so jo zanesljivo dobili z 2:0 (11,11). Trener Jež je priložnost za igro namenil vsem igralcem, ki so jo dobro izkoristili in tekmo ekspresno zmagali. Za kadete Fužinarja so nastopili: Hribernik 14 točk, Drevenšek 8, Ručigaj 6, Vučetić 4, Križanič 3, Skudnik 3, Donik L. 1, Zmagaj 1. Donik J., Dobrodel in libero Slatinšek. Naslednji turnir ekipo čaka 6. februarja v Ljutomeru.

Čestitke vsem ekipam in njihovim trenerjem za odlične predstave.

Besedilo: OK Fužina SIJ Metal Ravne

Dogodki