Search
Close this search box.

Cilj: uvrstitev v prvo ligo

Rokometaši Slovenj Gradca so že dodobra zakorakali v pripravljalno obdobje zelo pomembne sezone. Pred seboj imajo samo en cilj  -  osvojitev naslova v 1.b rokometni ligi in uvrstitev v 1. ligo.

 

S prihodom Plešeja so poskrbeli za pravo malo evforijo v Slovenj Gradcu,  kjer  je rokomet ponovno ena pomembnejših tem.

Kljub neuspešnim prošnjam za pomoč pri lokalni skupnosti,  pri čemer gre izvzeti javni zavod za šport in turizem Spotur, ki se trudi pomagati po svojih najboljših močeh, ima vodstvo kluba zelo visoke ambicije.  V to smo se lahko prepričali tudi na uvodnem zboru rokometašev, kjer sta predsednik Matej Nabernik in ikona slovenjegraškega rokometa  Aleš Levc igralcem predstavila vizijo in pričakovanja.  Jasno in glasno je bilo povedano, da je cilj uvrstitev v prvo ligo, kamor Slovenj Gradec s svojo rokometno tradicijo tudi sodi.

Pravi klub, prava pot, pravi cilj,  pr(a)va liga je letošnji moto koroških rokometašev.

Komentar smo dobili od sekretarja Gregorja Areh: ”Mogoče se nekaterim zdi, da imamo visokoleteče cilje,  ampak naše mnenje je, da je ekipa dozorela in je pripravljena napasti vrh 1. Lige. Ekipa se je gradila dve sezoni in je prinesla na površje številne mlade talentirane rokometaše,  s katerimi verjamemo, da smo v prihodnosti sposobni kvalitetno nastopati v 1. ligi. Kdor pozna trenerja Soviča, dobro ve, da je velik profesionalec in delavec in isto pričakuje ter zahteva od svojih igralcev. Ne zanima ga povprečnost. S prihodom Plešeja  je ekipa pridobila tudi prepotrebne izkušnje. Na vsem tem gradimo naš optimizem.  Z  dobrim načrtnim delom in postopno rastjo želimo klub pripeljati do statusa stabilnega prvoligaša. Menim, da Slovenj Gradec še kako manjka v 1. ligi,  kjer  je zadnjih nekaj sezon kar nekakšna praznina, zaradi žalostnih koncev velikih rokometnih sredin. Konec koncev je Koroška imela ob Velenju in Celju prvoligaša kar 20 let. Seveda,  ko govorimo o prvoligašu imamo v mislih stabilen in urejen klub, saj životarjenje in neurejene razmere ne sodijo v elitno rokometno ligo. ”

 

Rokometaši Slovenj  Gradca se bodo že 23.  avgusta na turnirju v Sevnici pomerili s prvoligašema iz Sevnice in Ribnice. Verjetno prave slike in vrednosti ekipe takrat še ne bomo videli, saj bodo v prvem delu priprav odstotni kadetski reprezentanti Šol, Levc in Ovniček, na katerih bo v prihajajoči sezoni veliko breme. Ali so cilji Slovenjegradčanov realni ali ne, bo pokazal čas, vendar pravijo, da kdor nima visokih ciljev, jih nikoli ne bo dosegel.

 

Bojan Gros

VIR: Ekipa 13.8.2013

 

Rokometaši Slovenj Gradca so že dodobra zakorakali v pripravljalno obdobje zelo pomembne sezone. Pred seboj imajo samo en cilj  -  osvojitev naslova v 1.b rokometni ligi in uvrstitev v 1. ligo.