Search
Close this search box.

Brezplačna počitniška vadba rokometa za vse

RK Slovenj Gradec 2011 izvaja projekt "Sobotne vadbe" za mlade športnike. Z njim pa omogoča brezplačno vadbo vsem majhnim otrokom iz celotne Koroške. V času zimskih počitnic pa so vadbe razširili na ves teden.
Fotografija je simbolična

“Vsa ta leta se v slovenjgraški rokometni šoli trudimo zagotoviti čim boljše pogoje za trening, rast in razvoj mladih rokometašev in rokometašic našega kluba, saj se zavedamo, da šport ni samo orodje za zdrav telesni razvoj, ampak se z njim naučimo tudi v življenju še kako pomembnih vrednot ekipnega duha, solidarnosti, pripadnosti in mnogih drugih,” so navedli v RK Slovenj Gradec 2011.

“Da program kluba za najmlajše dela zelo dobro, so v zadnjih letih pokazali tudi odlični rezultati mlajših selekcij v državnih in lokalnih tekmovanjih, pred leti pa smo pri stopili še korak dlje. Brezplačno rokometno vadbo smo omogočili vsem majhnim otrokom iz celotne Koroške. Vsako soboto se med seboj družijo in poleg vodenja žoge učijo tudi že prej omenjenih vrednot, pomembnih za življenje,” so dodali.

V klubu se zavedamo izziva, ki ga predstavlja današnji digitalni načina življenja otrok. Poleg šole, kjer večino časa sedijo, imajo premalo ur športne vzgoje, kar jim onemogoča pravilen razvoj skozi odraščanje. V vmesnem času smo se, poleg vsega tega, znašli še v vsem neljubi situaciji pandemije, ki je možnost otrok za vadbo samo še poslabšala, zato je sedaj še toliko bolj bistveno, da čim več otrok spravimo nazaj v gibalni pogon,” menijo v RK Slovenj Gradec 2011.

Projekt Sobotnih vadb bodo v tem tednu pod okriljem NLB – Nova Ljubljanska banka in Mestne občine Slovenj Gradec razširili tudi na brezplačno počitniško dejavnost za otroke iz celotne Koroške. Vadba je primerna tako za začetnike, mlajše igralce in tudi ostale že aktivne igralce/ke, ki želijo biti med počitnicami aktivni in se družiti v super družbi.

Še vedno pa velja : »Ne obljubimo ničesar drugega kot to, da se bomo potrudili, da se bo vaš otrok naučil osnov rokometa, predvsem pa, da se bo zabaval, napredoval v družbi sovrstnikov, ter da ga bomo poleg vodenja žoge učili tudi vrednot, ki štejejo za življenje.«

Dogodki

RK Slovenj Gradec 2011 izvaja projekt "Sobotne vadbe" za mlade športnike. Z njim pa omogoča brezplačno vadbo vsem majhnim otrokom iz celotne Koroške. V času zimskih počitnic pa so vadbe razširili na ves teden.