Search
Close this search box.

Borbeni Slovenjgradčani morali priznati premoč Velenjčanom (FOTO)

V soboto, 2. 11. 2019, sta se v 8. krogu 1. NLB lige v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011 in gostujoči. RK Gorenje Velenje.

Video: Nekaj besed je po tekmi povedal prvi levi zunanji igralec v domačih vrstah Aleksandar Glendza

Izjava domačega igralca Glendže po tekmi 8. kroga 1. NLB Lige

Po včerajšnji tekmi nam je nekaj besed namenil prvi levi zunanji igralec v domačih vrstah Aleksandar Glendza. ⚪🔵Aleksandar:Najprej hvala za čestitke, ob tem pa seveda čestitke igralcem Velenja za zmago nocoj. Res je bila zelo težka, močna, borbena, moška tekma in mislim da smo oboji dali od sebe sto procentov naših zmožnosti. Zadovoljen sem kako smo se borili danes kot ekipa, 55 minut smo lahko držali njihov tempo. Žal spet poraz, iz tekme v tekmo si dvigujemo pritisk in pričakovanja, pa se mi zdi da nam je zato vse težje. Upam da premagamo to breme, bomo videli kako bo na naslednji tekmi v Kopru, in nato spet na domačem parketu.#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #65let #rokomet #radimamrokomet #handball #teamspirit #fairplay #prvaliga

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Nedelja, 03. november 2019

Tekmo so s prvim zadetkom odprli domači, nato pa so po dobri obrambi in zapravljenem strelu v napadu Slovenjgradčanov zadeli še gostje. V prvem polčasu so lahko navijači spremljali zelo napeto in agresivno igro, večkrat pa je bil rezultat tudi izenačen (7:7 in 10:10). Proti koncu prvega dela tekme so bojevniki nekoliko popustili in dovolili gostom, da naredijo razliko ter se na premor podajo s prednostjo štirih zadetkov, z rezultatom 13:17.

RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:17)


Na začetku drugega dela tekme so gostje sprva svojo prednost le še povečali, v 40′ ob izključitvi Aleksa Kavčiča je bil rezultat že 16:21. Domači se niso predali ter še 10 minut pred koncem znižali zaostanek nazaj na 3 (19:22). Žal pa so jim pošle moči in Ose so do 55′ naredile delni izid 0:4 za skupno 19:26. Do konca tekme so gostje zadeli še 2.-krat domači pa 4-krat, a na žalost je bilo premalo za kakršen koli preobrat. Po zvoku sirene so se Velenjčani veselili zmage z rezultatom 23:28.

RK SLOVENJ GRADEC 2011

  • Aleksandar Glendza 8, Rok Cvetko 5, Kenan Pajt 3

RK GORENJE VELENJE

  • Matanović 9, Mazej 4, M. Kavčič 4

Belo – modri so s tem porazom zdrsnili na predzadnje mesto lestvice, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje na Primorskem pri ekipi Kopra, ki trenutno zaseda 6. mesto, nato pa se bodo doma pomerili proti trenutno vodilnim Celjanom.

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

FOTOGALERIJA: Več forogarfij najdete TUKAJ.