Bliža se najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji

V nedeljo, 30. avgusta 2020 bo za vse kolesarske navdušence ponovno največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji – AJM TEAM TIME RIDE 2020.

Po desetih zelo uspešnih izvedbah in navdušenju udeležencev nad prireditvijo AJM team time ride, bo letos vendarle moč doživeti novo atraktivno nadaljevanje. Organizatorji so uspešno pridobili soglasje NIJZ, a se bo zaradi omejitev prireditve letos udeležilo do 500 kolesarjev, torej le nekaj čez 100 ekip iz vseh koncev Slovenije.

“Največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji je res nekaj posebnega, saj se 2, 3 ali 4-članske ekipe kolesarjev “trudijo” najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Vse do prihoda zadnje ekipe v cilj je negotovo, katera je zmagovalna ekipa. Povsem nesmiselno je torej divjanje po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ne prinaša uspeha.” so o prireditvi povedali organizatorji. Dodali so še, da je cilj projekta, da se kolesarskim navdušencem v Sloveniji ponudi drugačna in izjemno atraktivna prireditev za vse generacije in da se v njih prebudi ekipni duh prijateljstva. “V idiličnem naravnem okolju, sredi vinogradov in gozdov ter s kolesarskimi prijatelji se obeta izjemno zanimiva kolesarska prireditev.”

Trasa:

25 km dolgo traso, ki so jo organizatorji začrtali v hribih v neposredni bližini Maribora – od Kamnice preko Kobanskih gričev vse do Gaja in Sv. Urbana, je izjemno barvita in zanimiva ter bo tudi letos med vinograde in gozdove zagotovo privabila množico kolesarjev iz vse Slovenije.

Termin: nedelja, 30. avgust 2020
Trasa:  Kamnica – Medič – Log – Gaj – Urban – Medič – Kamnica

Dolžina:  25 km 

Program prireditve:

  8.00 – 9.30: štart kolesarskega trima

  8.00 – 13.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi petih kontrolnih točk)

11.00 – 13.30: prihodi v cilj, druženje kolesarjev

13.30 – 14.00: razglasitev povprečnega časa vseh ekip in podelitev nagrad ekipam

Brez divjanja in z veliko užitkov do fantastičnih nagrad:

  • Zmaga: tedenske počitnice v Holetu Olea v Novalji na otoku Pagu za celo ekipo,
  • 2. mesto: tolminski avanturistični odklop z agencijo Maya za celo ekipo,
  • 3. mesto: tedenske počitnice v Campingu Kozarica za celo ekipo
  • nagrada za najbolj odštekano oblečeno ekipo: kolesarski vikend paket v Vrsarju za celo ekipo,
  • in druge lepe nagrade v žrebanju med vsemi udeleženci: kolo Orkan, vikend paketi v Bovcu, Tržiču, ob Kolpi in Termah Sveti Martin, visokotlačni čistilnik Husqvarna …

V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa želijo organizatorji podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljajo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence. Video predstavitev lanske prireditve lahko najdete na www.timeride.si.

Vir: AJM TEAM TIME RIDE 2020

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja