Search
Close this search box.

BK Karizma osvojil kar pet medalj v Avstriji

Na mladih svet stoji in ti so naša prihodnost. Tudi v športu. Na turnirju v Avstriji so perspektivni mladi tekmovalci ravenskega badminton kluba bili zelo uspešni.

Vesela novica ta konec tedna prihaja iz Avstrije, kjer je BK Karizma osvojil kar pet medalj. V soboto, 24 februarja 2024, je v avstrijskem Weizu potekal prvi letošnji mladinski turnir v okviru avstrijske štajersko-koroške podzveze. Na njem so tekmovalci ravenskega badminton kluba ponovno sodelovali kot edini slovenski klub. V Weizu tokrat nastopilo osem tekmovalk in tekmovalcev iz BK Karizma.

Boštjan Pušnik je ponovno blestel z odlično igro v kategoriji do 15. let in se brez poraza povzpel na najvišjo stopničko. V predtekmovalni skupini je zanesljivo osvojil prvo mesto in se prebil med tri najboljše, kjer je nato z dvema zmagama osvojil zlato medaljo in pokal. Dejan Pušnik je osvojil srebrno medaljo. Prava poslastica je bilo finale Elite med dečki, kjer sta Nikita Präprost (Askö Kelag Kärnten) in Dejan Pušnik prikazala najboljšo in najdaljšo tekmo turnirja, kjer je po podaljšku tretjega niza zmago nato »odnesel« avstrijski državni prvak do 11. let (20:22, 21:19, 22:20). Bronasto medaljo je v tej kategoriji osvojil vse boljši Tin Prasnic, ki je odlično igral v predtekmovanju in nato suvereno zmagal tekmo za tretje mesto.

Posebej je treba pohvaliti Aljo, Asjo, Arslana, Nušo in Naboye, ki so prvič nastopili na tem turnirju in s pogumnimi nastopi zelo opozorili nase. Med mlajšimi začetniki »Rookiji« je Alja Prasnic nastopila med dečki in kot edina deklica osvojila zlato medaljo. V kategoriji Advance je Asja Hadžiefendić osvojila bronasto medaljo med deklicami.

Nuša Potočnik, Naboye Lekeru Remarwa in Arslan Hadžiefendić so nastopili v zelo zahtevni kategoriji »Elite« in na posamičnih tekmah prikazali zelo dobro igro, vendar v tej konkurenci jim zaenkrat še ni bilo možno poseči po vidnejšem dosežku.

Vsem čestitke za zelo pogumne in borbene nastope, kar ni ostalo neopaženo. Vsi pa se veselimo naslednjih podobnih turnirjev, kjer si bodo badmintonistke in badmintonisti pridobili dragocene nove izkušnje.

Vir: ravne.si

Dogodki

Na mladih svet stoji in ti so naša prihodnost. Tudi v športu. Na turnirju v Avstriji so perspektivni mladi tekmovalci ravenskega badminton kluba bili zelo uspešni.