Search
Close this search box.

Bike Park Poseka za varnejše gorsko kolesarjenje

Na Ravnah so v soboto odprli novozgrajeni Bike Park Poseka, ki je gorsko kolesarstvo pripeljal dobesedno v mesto.

Gre za več kolesarskih prog različnih zahtevnostnih stopenj, na njih pa se bodo urili kolesarji ravenskega kolesarskega kluba ter ljubiteljski kolesarji in turisti. Za izgradnjo so se odločili, ker so želeli zagotoviti varne proge za gorske kolesarje, ki so doslej uporabljali gozdne poti, kjer pa za varnost ni in ne more biti ustrezno poskrbljeno. V projektu so se tako povezali Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem, Kolesarski klub Ravne in Občina Ravne, ki je lastnica zemljišča na Poseki.

FOTO: ZKŠTM Ravne

Kot rezultat sodelovanja je nastal kolesarski poligon z različnimi progami. Eno izmed njih so poimenovali Enduro Bavči. Proga je dolga 1 km z višinsko razliko 160 m, ima pa naravno podlago, razgiban teren, nagnjene zavoje, strme prehodi in varno zavetje gozda. Je zahtevnejša proga, a z nekaj kolesarskega predznanja ne predstavljala problemov skoraj nikomur. Na drugi progi trenutno še potekajo dela, zato zaenkrat še ni v uporabi. Proga Šnel Pepi Flow je na prvi pogled lahka in nezahtevna, proga, po kateri lahko uživajo tako stari kot mladi, zanimiva pa predvsem vsakemu ljubitelju večjih hitrosti in nagnjenih zavojev. Dolga je 1,6 km. Višinska razlika je na obeh progah 160 m, njuna začetka pa sta na zgornji postaji vlečnice.

FOTO: Polona Pečnik

Bike Park so uradno otvorili z dirko Poseka FunEnduro, na kateri se je v soboto zbralo več kot 90 kolesarjev iz Slovenije in tujine. Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj so 5 € od vsake štartnine prispevali za rehabilitacijo poškodovanega kolesarja.

Kot je povedal direktor ZKŠTM Aleš Logar, si želijo, da bi novi Bike Park pomagal pospešiti turizem na Ravnah. Obiskovalcem želijo ponuditi enovit kolesarsko – turistični program, v njem pa povezati lokalne ponudnike turističnih storitev in produktov.

Dogodki