Search
Close this search box.

Badmintonček – Badmintončica 2023: Rekordna udeležba na sedmem festivalu

V soboto, 7. januarja je v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni otroški badminton festival »Badmintonček-Badmintončica 2023«, ki se ga je udeležilo rekordnih 110 otrok iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Prvič so se festivala udeležili otroci iz avstrijskega Gleisdorfa, BK Konex in ŠD Idrija. Poleg domačinov so bile zelo številčne ekipe še iz Celovca, Mengša in ŠD Sele-Vrhe. Dogajanje na parketu dvorane, prvič na petih badminton igriščih, je potekalo bliskovito.

Menjave na igriščih so se dogajale zelo hitro, saj je večina tekem potekala na en set do 21 točk, razen polfinalnih in finalnih tekem v kategoriji U-15. V tej najstarejši kategoriji sta bila najboljša Martin Zhang (Askoe kelag Kaernten) in Tea Rebesco (BK Medvedgrad 1998). 

Najuspešnejši tekmovalci festivala so postali predstavniki iz Askoe kelag Kaernten, ki so osvojili kar 9 medalj (3 zlate, 3 srebrne in 3 bronaste). Razveseljivo je, da je kar 11 klubov od dvanajstih udeleženih osvojilo medalje, kar samo po sebi govori veliko o izenačenosti in zanimivostih tekem. 

Dve bronasti medalji sta osvojili tudi deklici iz interesne dejavnosti OŠ Koroški jeklarji, ki jo zelo uspešno vodi športna pedagoginja Cvetka Praznik.

Posebnost so tudi trije Mustafići, s tremi medaljami – Taib s srebrno med U-9, bronasta Ilhana med U-11A in srebrna Arijalda v kategoriji U-15. Bilo je nekaj zelo razburljivih final, ki so se odločale šele po podaljšku. V kategoriji U11A je Mark Pogačar (BK Mengeš) ugnal Gašperja Pušnika (BK Konex) z izidom 23:21. Podobna drama se je zgodila v finalu kategorije U13A, ko je Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) premagal Jana Hotka iz Pišec z rezultatom 24:22! In prav tako z izidom 24:22 se je končala finalna tekma med dekleti U13B, ko je Tihana Mavriček (BK Medvedgrad 1998) premagala Tino Zhang (Askoe kelag Kaernten).

Medalje in priznanja najboljšim je podeljeval župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli medalje, vsi udeleženci priznanja A3 za udeležbo na festivalu. Ob tem gre posebej zahvala vsem pokroviteljem – Občina Ravne na Koroškem, Zavarovalnica Triglav, Badmintonska zveza Slovenije, Geodet -AP d.o.o., Gostišče Brančurnik, ter seveda vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli za uspešno izvedbo otroškega badminton festivala. Zahvala tudi OŠ Prežihov Voranc, ki so nam omogočili uporabo prostorov jedilnice.

Vir: Karizma, Bojan Breznik

Dogodki

V soboto, 7. januarja je v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni otroški badminton festival »Badmintonček-Badmintončica 2023«, ki se ga je udeležilo rekordnih 110 otrok iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.