Search
Close this search box.

Badmintonček-Badmintončica 2018 napolnil dvorano OŠ Prežihov Voranc

Minulo soboto so se na Ravnah na Koroškem v velikem številu zbrali mladi igralci badmintona. Mednarodnega otroškega festivala Badmintonček-Badmintončica 2018 se je udeležilo kar 94 igralcev in igralk badmintona iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije, med njimi tudi igralci najboljšega hrvaškega kluba Medvedgrad iz Zagreba.

Tekmovalci in tekmovalke so se pomerili v štirih različnih starostnih kategorijah: do 9 let, do 11 let, do 13 let in do 15 let. V kategoriji mlajših od 9 let je zmagal Martin Zhang (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt) , ki je v finalu premagal Roka Strelca iz Kungote. Tretje mesto je osvojil Sven Pleše iz BK Medvedgrad Zagreb. Pri deklicah U-9 je zmagala Petra Popič (BK Karizma), ki je bila v finalu za odtenek boljša od Mance Kotnik (BK Karizma) s končnim izidom 21:19. Tretje mesto je osvojila Luisa Wutte (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt).

V kategoriji dečkov U-11 je slavil Shangzu Zhan (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt), v finalu je premagal Nitaia Tarkuša (ŠD Sele-Vrhe) z 21:17. Tretje mesto je dosegel Lukas Reiter (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt). Med deklicami U-11, kjer je bila najmočnejša konkurenca s kar 18 tekmovalkami, je zmaga pripadla Tinkari Alič iz BK Olimpije, ki je brez velik težav osvojila prvo mesto v tej kategoriji. Drugo mesto je osvojila Mia Gleich iz BK Branik Maribor, tretja je bila Julia Kopp (Austria Email Badminton Knittelfeld).

V kategoriji fantov U-13 je zmagal Ivan Nimac iz BK Medvedgrad Zagreb pred presenetljivim drugouvrščenim Sergejem Filipom Iličem, tretji je bil Valentin Gorenšek (oba BK Karizma). Pri dekletih U-13  sta se v finalu pomerili dve domači predstavnici iz BK Karizma. Zmago je odnesla Manca Mlinarič, ki je bila boljša od Bele Oder z 21:18. Tretje mesto je osvojila Zagrebčanka Vlatka Kopsa, ki je premagala Almo Sekereš (BK Karizma) šele po podaljšani igri z 23:21.

V najstarejši kategoriji na turnirju –U-15, je pri fantih slavil Kevin Lin Lenarčič iz Medvod, drugi je bil Emil Sinković iz Zagreba in tretji Miha Roškarič iz BK Branik Maribor. Pri dekletih U-15 je za presenečenje poskrbela Mariborčanka Katja Kokalj, ki je v finalu ugnala Zagrebčanko Lano Devčić z 23:21. Tretje mesto je osvojila Neja Tripkovič iz BK Branik Maribor.

Najboljši tekmovalci so prejeli po velikosti največje medalje, ki so kadarkoli bile podeljene na slovenskih turnirjih v badmintonu.

FOTO: Peter Recko

Dogodki