Search
Close this search box.

Badminton: Srebro v dvojicah za Arijaldo in Saro

V nedeljo. 16. 10. 2022, je v ŠC Dolgi most v Ljubljani potekal 3. turnir do 15. let v posamični konkurenci in v dvojicah v badmintonu.

Najboljša posameznika sta postala Nikita Peshekhonov (BK Medvode) in Tinkara Alič (BK Olimpija). V dvojicah med fanti sta zmagala Maks-Ian Mattias in Vid Tomazin (BK Bit), med dekleti v dvojicah sta bili najboljši Tinkara Alič in Lana Livk (BK Olimpija/BK Mirna).

Od naših tekmovalk se je ponovno izkazala Arijalda Mustafić, ki je osvojila dve medalji. V posamični konkurenci je osvojila bronasto medaljo,  v dvojicah je skupaj s Saro Večko stopila še stopničko višje, saj sta dosegli odlično drugo mesto in osvojili srebrno medaljo. Izvrstni sta bili tudi Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik, ki sta v dvojicah dosegli 4. mesto.

Med posameznicami je Eva Vrčkovnik osvojila 5.-8. mesto, medtem ko ostala tri dekleta – Sara Večko, Alma Ahmetović sta dosegli po eno zmago, Beja Hribernik je ostala brez zmage – so obstale v predtekmovalnih skupinah. Sven Podojsteršek je v konkurenci kar 55 fantov, dosegel eno zmago, kar prav tako ni bilo dovolj za napredovanje iz skupine.

Čestitke vsem tekmovalcem za odlične borbe in prikazane igre ter dosežene rezultate. Ob vsem tem je treba poudariti da Alma, Sara, Eva in Sven so dve leti mlajši v tej kategoriji, tako da je bila to za vse njih tudi odlična preizkušnja v višji kategoriji.

 Od koroških igralcev je Anže Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) z Jurijem Vodan Jeceljem (BK Branik) osvojil srebrno medaljo v dvojicah med fanti.

Besedilo: Bojan Breznik

Dogodki

V nedeljo. 16. 10. 2022, je v ŠC Dolgi most v Ljubljani potekal 3. turnir do 15. let v posamični konkurenci in v dvojicah v badmintonu.