Badminton: Arijalda iz BK Karizma dvakrat bronasta v Kungoti

Včeraj je v Kungoti potekal 2. turnir do 15. let v badmintonu, kjer sta slavila Nikita Peshekhonov (BK Medvode) in Tinkara Alič (BK Olimpija). V mešanih dvojicah sta zlato medaljo osvojila Tinkara Alič in Matic Cerar (BK Olimpija/BK Medvode). Med najuspešnejšimi udeleženci turnirja je bila tudi Arijalda Mustafić (BK Karizma), ki je z veliko borbe zasluženo osvojila dve medalji bronastega leska – v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah s soigralcem Juretom Blazino (BK Ljubljana).
20220423_172457

Zgornja Kungota za Arijaldo tako predstavlja srečen kraj, kjer je pred dobrima dvema letoma osvojila prvo zmago na državnih turnirjih, na turnirju do 11. let. Tokrat je po porazu v polfinalu z Aličevo odigrala odlično borbeno tekmo za tretje mesto z Mariborčanko Nino Gleich (21:11, 19:21, 21:19).

V tretjem setu je zaostajala že s 11:17, vendar je v izjemni končnici spreobrnila rezultat in uspela zmagati z 21:19. V mešanih dvojicah je združila moči z Juretom Blazino (BK Ljubljana) in se uspela prebiti vse do polfinala, kjer sta bila boljša Tinkara Alič in Matic Cerar (BK Olimpija/BK Medvode). V tekmi za tretje mesto sta nato zanesljivo ugnala Miho Sučića in Elo Zukanović (BK Konex) z rezultatom 21:18 in 21:13.

V posamični konkurenci je odlično 5-8. mesto osvojila Eva Vrčkovnik (BK Karizma). Prav tako 5.-8. mesto sta v mešanih dvojicah osvojila Sati Tarkuš in Tim Bregar (BK Karizma/BK Mengeš).

Med posameznicami so v predtekmovanju obstali, Sara Večko, ki je prvič nastopila na turnirju do 15. let, Sati Tarkuš in Nuška Uršej Marinč. V konkurenci mešanih dvojic sta v predtekmovalnih skupinah izpadli obe ravensko-mengeški dvojici (Sara Večko/Rok Topič in Eva Vrčkovnik/David Sitar). Z nekaj več sreče bi se lahko še komu uspelo uvrstiti med najboljše, pa vendar vsem čestitke za odlične in požrtvovalne igre ter dosežene rezultate, so v sporočilu za javnost zapisali na spletni strani BK Karizma.

Besedilo: BK Karizma

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.