Search
Close this search box.

Badminton: Alma in Eva osvojili zlato

V soboto, 1. oktobra 2022, je potekal 3. turnir U-13 v Lendavi, kjer so z rezultati potrdili primat ekipnih državnih prvakov v tem letu v tej kategoriji.

Osmerica Ravenskih tekmovalk in tekmovalcev se je zelo izkazala, saj je kar sedem njihovih igralcev se uvrstilo v polfinale med posamezniki in v dvojicah. Peterica od njih se je okitila z medaljami. Prijetno in nepričakovano presenečenje iz njihovega tabora so priredili Ilhana Mustafić med posameznicami ter dvojica Miha Kozlar in Dejan Pušnik.

Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik v dvojicah sta osvojili zlato medaljo, med fanti v dvojicah sta bila bronasta Sven Podojsteršek in Boštjan Pušnik.

Za njimi je zanimiv dan v Lendavi, kjer mnogim favoritom ni šlo vse po načrtih, tako da je bilo kar nekaj presenečenj. Med najboljšimi posameznicami U-13 je kot meteor iz ozadja vse do finala se prebila Ilhana Mustafić, ki je bila pred tem na 11. mestu na slovenski jakostni lestvici. V finalu jo je nato ugnala najboljša slovenska igralka Naja Horvat (BK Mladost).

V dvojicah deklet (15 dvojic) sta zmagali Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik, ki že nekaj časa dokazujeta, da sta najboljša slovenska dvojica med dekleti U-13. V konkurenci 17 dvojic med fanti U-13, sta bronasto medaljo osvojila Boštjan Pušnik in Sven Podojsteršek, izjemno četrto mesto pa Miha Kozlar in Dejan Pušnik. K temu še dodajmo 5.-8. mesto v dvojicah deklet za Ilhano Mustafić in Kajo Pongrac, ki sta igrali zelo dobro v predtekmovanju.

Besedilo: Bojan Breznik

V soboto, 1. oktobra 2022, je potekal 3. turnir U-13 v Lendavi, kjer so z rezultati potrdili primat ekipnih državnih prvakov v tem letu v tej kategoriji.