Search
Close this search box.

Atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke: Atletinje AK Slovenj Gradec večkrat na stopničkah

Ta vikend, 7. in 8. 9. 2019 je, v organizaciji Atletske zveze Slovenije in Atletskega kluba Slovenj Gradec, na atletskem stadionu v Slovenj Gradcu potekal Atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke, ki so se potegovali za čim boljše uvrstitve v 21 atletskih disciplinah.

Na tekmovanju so nastopili tudi atleti in atletinje Atletskega kluba Slovenj Gradec, ki so dosegli odlične rezultate. Udeležence prireditve pa je pozdravil tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler. 

Prvi dan tekmovanja, v soboto, 7. septembra, so dekleta Zala Katarina Hovnik, Veronika Pisnik, Lana Verhovnik in Vita Vovk odlično tekle v štafeti 4 x 100 m in zaostale le za mladinkami celjskega Kladivarja. Lana si je okoli vratu obesila poleg štafetne srebrne, tudi bronasto medaljo, ki jo je osvojila v metu diska. V isti disciplini je bila Zala Bricman peta. Na domačem terenu je v soboto nastopila tudi Neža Jelen Križovnik, in sicer v teku na 400 m. Vita Vovk, Zala Katarina Hovnik in Veronika Pisnik so tekmovale tudi v teku na 100 m.

Dekletom, ki so nastopila včeraj, so se danes pridružile še Zala Sekavčnik v teku na 3000 m ter Maša Pirnat in Nika Smodiš v teku na 3000 m z zaprekami, ki so dopolnile včerajšnji uspeh tekmovalk. In sicer so Veronika Pisnik, Zala Hovnik in Zala Sekavčnik k včerajšnji biri medalj dodale še tri srebrna odličja, Maša Pirnat pa bronasto. Najtežje je medaljo danes osvojila Maša, ki je tekla na eni zahtevnejših disciplin, teku na 3000 m z zaprekami in to ravno v času naliva. Zala Sekavčnik si je 2. mesto pritekla v teku na 2000 m, Zala Hovnik pa v skoku v daljino, Veronika Pisnik pa v teku na 400 m z ovirami, kjer je tekmovala tudi Neža Jelen Križovnik, ki se je uvrstila na šesto mesto.

Štafeta 4 x 400 m je bila žal diskvalificirana, zaradi domnevno prehitrega štarta. Zaradi slabega počutja je v teku na 3000m z zaprekami odstopila Nika Smodiš. Vita Vovk pa je bila sedma v teku na 200 m.

»Dvodnevno tekmovanje se je izteklo odlično. Dekleta so se ekipno uvrstila na 6. mesto. Skupno so stopila na stopničke kar 6-krat. Tekmovanje je bilo tudi v organizacijskem smislu dobro pripravljeno, za kar gre zahvala sodniškemu zboru in vsem pomočnikom,« so po tekmovanju sporočili iz Atletskega kluba Slovenj Gradec.

Iskrene čestitke vsem.

Več podatkov in fotografij najdete na Facebook strani AK Slovenj Gradec TUKAJ. Vse rezultate pa TUKAJ.

Vir: AK Slovenj Gradec

Dogodki