Search
Close this search box.

Atleti in atletinje AK Slovenj Gradec v Kranju do sedmih medalj in več osebnih rekordov (FOTO)

Danes, 1. junija, je v Kranju potekal 25. mednarodni atletski miting Kranj 2019 – »memorial Vučko«, ki velja po številu udeležencev za največje slovensko atletsko tekmovanje, na njem pa je tekmovalo več kot 1000 atletov in atletinj iz domačih in tujih klubov. Tekmovanja pa se je udeležilo tudi 73 Korošcev.

Slovenjgraški atleti in atletinje so se iz Kranja vrnili s sedmimi medaljami, več osebnimi rekordi, pa tudi utrujeni, saj so na tekmovališčih dali vse od sebe, in to je največji uspeh, je v sporočilu na Facebook strani zapisalo vodstvo Atletskega kluba Slovenj Gradec.

Na najvišji stopnički je danes stal Aleksej Klemenčič, ki je teku na 600 metrov premagal vso konkurenco. Ob njem pa Urban Prošt, ki je v cilj prišel le malo za Aleksejem. Na drugo stopničko so stopile tudi Zala Sekavčnik (600 m), Nuša Lužnik (vortex) in Janine Lužnik (krogla).

Na tretje mesto sta se uvrstili Lana Potočnik (vortex) in Ivana Simonović (daljina). Le za las je ostal brez medalje Tomi Štruc v teku na 60 m. Prav tako četrti je bil Jaka Pogorevc, ki je v teku na 400 m odtekel svoj nov osebni rekord (49.42).

Iskrene čestitke vsem.

Več fotografij najdete TUKAJ-

Vir in fotografije: Atletski klub Slovenj Gradec

Dogodki