Search
Close this search box.

Aljaž Reiter na Češkem do naslova evropskega prvaka (FOTO)

Aljaž Reiter iz KK Mežica je na Evropskem prvenstvu JKA mlajših in veteranskih kategorij, ki je potekalo na Češkem, osvojil zlato kolajno. Tekmovanja se je, poleg Aljaža, udeležilo še osem Korošcev, ki so prav tako dosegli odlične rezultate.

Ta vikend se je v mestu Kadan na Češkem odvijalo Evropsko prvenstvo JKA za otroške in veteranske kategorije, ki se ga je udeležilo devet Korošcev, od tega 1 član Karate kluba Prevalje in 8 članov Karate kluba Mežica, med slednjimi je na včerajšnji tekmi postal evropski prvak v jiyu ippon kumite Aljaž Reiter iz Mežice.

Slovenski reprezentanti so nastopili v disciplinah kata, kihon ippon kumite (borba za najmlajše), yiju ippon kumite (pol prosta borba) in kumite (prosta borba) in z nastopi dosegli odlične uvrstitve. Domov pa se vračajo tudi z enim naslovom evropskega prvaka. Kot že rečeno je Aljaž Reiter v disciplini yiju ippon kumite osvojil 1. mesto in postal evropski prvak. Odlične rezultate pa so dosegli tudi ostali člani ekipe koroških tekmovalcev, ki sta jo vodila trenerja Peter Kobolt in Jaka Homan, v sodniški ekipi pa sta sodelovala Ivan Mravljak in Florjan Reiter.

FOTO: Karate Klub Mežica

Vanessa Plaznik je kljub poškodovani roki pogumno nastopila v disciplini kihon ippon kumite in žal izgubila proti kasneje drugo uvrščeni predstavnici Rusije. Jakob Kobolt in Sara Kobolt sta se v disciplini yiju ippon kumite uvrstila med 16 najboljših. Prav tako se je med 16 najboljših uvrstila Špela Libnik, in sicer v disciplini kata. V disciplini yiju ippon kumite pa jo je v prvem krogu premagala predstavnica Rusije.

Lovro Jamnik se je v disciplini yiju ippon kumite z zmago nad predstavnikom Romunije uvrstil med 16 najboljših. Alex Sušek je v disciplini yiju ippon kumite po tesni sodniški odločitvi izgubil borbo proti predstavniku Rusije. Vitan Strmčnik je v disciplini kata izpadel v prvem krogu, v disciplini yiju kumite je sicer premagal predstavnika Češke, za uvrstitev v polfinale pa je zaradi poškodbe žal moral predati borbo. Belmin Hadžić je v disciplini kata izpadel v prvem krogu tekmovanja, v disciplini yiju ippon kumite pa se je po dveh dobljenih borbah uvrstil med 8 najboljših.

Naj še omenimo, da je od članov slovenske reprezentance bronasto medaljo, v disciplini kihon ippon kumite, prejel Matevž Gabrovec iz Karate kluba Shotokan Celje.

Vir: Karate klub Mežica

Dogodki

Aljaž Reiter iz KK Mežica je na Evropskem prvenstvu JKA mlajših in veteranskih kategorij, ki je potekalo na Češkem, osvojil zlato kolajno. Tekmovanja se je, poleg Aljaža, udeležilo še osem Korošcev, ki so prav tako dosegli odlične rezultate.