Aleš German: Orli so eni najboljših navijačev v Sloveniji, če ne najboljši. Prepričan sem, da bom to vzdušje doživel tudi kot trener

Pretekli teden je vodenje selekcij mlajših dečkov prevzel stari znanec kluba Aleš German. Kot so sporočili iz tabora modro belih so v klubu aktivno iskali profil trenerja, ki že ima izkušnje, pa vendar je še dovolj mladosten, da bo znal iz otrok in otrokom dati še kaj več kot pa "žogo v roke". Iskali so trenerja, ki je tudi sam oče in iskali so trenerja, ki se zaveda, da prihaja v klub z eno najdaljših tradiciji v Sloveniji. "Vse to in še več smo prepoznali prepoznali v Alešu Germanu, nekdanjemu igralcu Ježkov, ki se po dolgih letih, poln ambiciji in želje po delu, vrača v klub kjer je nekoč že igral."
Aleš

Kako je sploh prišlo do vašega prihoda v mesto miru in kako, da ste se odločili ravno za Slovenj Gradec? 

Dobil sem klic iz RK Slovenj Gradec 2011. S člani upravnega odbora smo se sestali, predstavili so mi njihov pogled v prihodnost in mi ponudili delo z mladimi. Po tem sestanku odločitev ni bila težka. 

Tudi sami ste na lastni koži občutili igranje pred polnimi tribunami slovenjgraške športne dvorane. Ste mnenja, da lahko tudi v vlogi trenerja podoživite tiste “zlate čase”? 

Slovenjgraški orli so eni najboljših navijačev v Sloveniji, če ne najboljši. Prepričan sem, da bom to vzdušje doživel tudi kot trener. 

Kakšni so celotni pogoji za treniranje v Slovenj Gradcu? 

Pogoji so dobri, seveda pa je vedno dobrodošla še kakšna ura več v eni od slovenjgraških telovadnic. 

Kako vi gledate na trenutni razvoj rokometa na Koroškem? Predvsem na področju mlajših selekcij? 

Stvari so odlično zastavljene in prepričan sem, da jih bomo dobro izpeljali. Kolikor se imel možnost spoznati trenerje mlajših selekcij moram reči, da so me vsi navdušili s svojim pristopom in angažiranostjo do dela z mladimi. 

Ter še za konec, imate kakšno sporočilo za vse mlade nadobudne športnike, ki se odločajo, da bi svojo športno pot začeli prav v Rokometnem klubu Slovenj Gradec? 

Vsi skupaj, uprava kluba, trenerji in starši moramo strmeti k temu, da čim več otrok vključimo v rokometno delo RK Slovenj Gradec 2011, kjer jih bomo naučili trdega dela, medsebojnega spoštovanja, sklepanja vseživljenjskih prijateljstev, nekaterim med njimi pa tudi preboj v vrh slovenskega rokometa.

“Verjamemo, da se bo Aleš hitro in učinkovito vključil v delovni proces kluba, kjer fantje že nestrpno čakajo da začnejo s treningi. Aleš dobrodošel v #belomodradružina,” pa so dodali v klubu.

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.