Search
Close this search box.

ACH s Fužinarjem ni imel težav. V soboto povratna tekma na Ravnah

Odbojkarji ACH Volleyja so v 1. tekmi polfinala DP doma premagali ravenski Sij Metal Fužinar s 3:0 (9, 14, 12).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Melavc, Kramar.
* ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 6, Rutar 3, Mašulović 17, Todorović, Peruničić, Okroglič, Kovačič, Gjorgiev 13, Pokeršnik 11, Videčnik 3.
* Fužinar Sij Metal: Golob, Knuplež, Lednik 3, Fink, Ranc D. 2, Pušnik, Mori 3, Ranc V. 1, Makaš 1, Levar 1, Hribernik, Vučetić 3, Plesec, Kasnik.

Odbojkarji Fužinarja so si v ponedeljek z zmago proti Krki zagotovili prvoligaški status za novo sezono, že dan pozneje pa so morali gostovati proti trenutno najboljši ekipi v državi. Tako emocionalno prazni so se zavedali, da resnejšega odpora ne morejo pokazati, zato le 33 osvojenih točk niti ni nepričakovanih.

Že prvi niz je pokazal, da se Korošci ne morejo resneje upirati. Ljubljančani so tekmo odprli z vodstvom 10:3, nato pa tekmecem dopustili le še šest točk.

Še najbolj je bil izenačen začetek tretjega niza, ko so se gosti dobro držali do izida 8:7, nato pa so oranžni zmaji spet prestavili v višjo prestavo in tekmeca povsem nadigrali.

“Najprej iskrene čestitke ekipi Fužinarja za uvrstitev v prvo ligo. Danes je bila za nas tekma enostavna, malce je temu pripomoglo tudi dejstvo, da je ekipa Fužinarja celotno srečanje igrala z drugo postavo. Verjamem v uspeh ACH Volleyja tudi v soboto pred polno dvorano na Ravnah,” je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Mladen Kašić.

Dogodki

Odbojkarji ACH Volleyja so v 1. tekmi polfinala DP doma premagali ravenski Sij Metal Fužinar s 3:0 (9, 14, 12).