Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Odličen Toni Mulec presenečen nad velikim sprejemom

V Slovenj Gradcu je danes, 21. januarja 2024, potekal sprejem Tonija Mulca, koroškega udeleženca relija Dakar.

Toni Mulec, koroški puščavski lisjak, se je po uspešno zaključenem reliju Dakar vrnil v Slovenijo in v domači Slovenj Gradec.

V absolutni kategoriji je neustrašni Toni osvojil izjemno, 15. mesto, v svojem razredu, razredu Rally 2, pa je zablestel na neverjetnem petem mestu.

Danes, 21. januarja 2024, so mu na Legnu v Slovenj Gradcu pripravili slavnostni sprejem. Slavje se je začelo že ob 15.30 uri, ko so junaka Tonija z gasilskim spremstvom peljali iz Šmartna pri Slovenj Gradcu skozi mestno jedro, potem pa se je povorka odpravila proti gasilskemu domu na Legnu, kjer je Tonija pričakala velika množica podpornikov in navdušencev.

Zbrana množica, med njimi tudi prijatelji motoristi, je z aplavzom, vriskanjem in čestitkami pokazala Toniju, kako ponosni smo Korošci na njegove izjemne dosežke.

Vidno ganjen in presenečen nad številom zbranih na sprejemu, je Toni povedal, da je bil reli Dakar letos še težji kot lani, delno zaradi suhega vremena in suhega zraka (lansko leto je bilo veliko dežja), etape so bile daljše, posledično je bilo spanca manj in je bila celotna izkušnja zelo naporna, tako psihično kot fizično. Toniju se zdi že sama udeležba na takšnem reliju svojstven dosežek, da reli zaključiš in to celo na 15. mestu, pa je nekaj zares neverjetnega. Kljub temu, da je bil letos med vožnjo bolj previden, je vseeno doživel dva padca, drugi je pustil tudi nekaj posledic na motorju, kar ga je sicer stalo nekaj dragocenega časa, a je neustrašni motorist reli vseeno zaključil z izjemnim dosežkom.

Ob samem sprejemu je Tonija znova presenetilo to, koliko ljudi ga je pričakalo in ga pozdravilo. Kot je dejal, mu to daje tisti zagon in tudi največjo težo sami udeležbi na Dakarju. Vesel in ponosen je, da ima doma, na Koroškem, tako izjemno podporo.

Seveda kljub temu, da se je šele vrnil domov in se še niti dobro ne zaveda, kako zelo bo utrujen po naporih zadnjih nekaj tednov, pa že zdaj razmišlja o tem, da se udeleži tudi naslednjega relija Dakar, če bodo le finančna sredstva to dopuščala.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, ki je skupaj s predsednikom VS Legen, Edvardom Turičnikom, Toniju predal darilni bon v višini 3.000 €. Predsednica Športne zveze Slovenj Gradec, mag. Mojca Vrhovnik, pa je Toniju poklonila darilo za rehabilitacijo po napornem tekmovanju.

FOTOGALERIJA:

Dogodki

V Slovenj Gradcu je danes, 21. januarja 2024, potekal sprejem Tonija Mulca, koroškega udeleženca relija Dakar.