Search
Close this search box.

80 tekmovalcev se je udeležilo dirke “Poseka FunEnduro” na Ravnah (FOTO)

Na Ravnah je včeraj, v organizaciji ZKŠTM Ravne, Kolesarskega kluba Ravne ter Turističnega društva Ravne, potekala na trasah bike parka, na smučišču Poseka, že druga dirka Poseka FunEnduro.

REZULTATI: https://timing.sportident.com/en/results/2019/poseka-fun-enduro/course-b/by-category#cf

Tim Kolar-Erat, iz oddelka za turizem Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem, nam je dejal, da lahko s ponosom pove, da je bilo letos prijavljenih rekordno število tekmovalcev, kar 80: “Zasedba je bila mednarodna, tekmovalci so prišli iz Hrvaške, Italije, Avstrije ter seveda Slovenije.”

Vzpon do etap je bil po makadamski cesti, trase pa so potekale po namensko grajenih poteh. Tekmovanje pa je sicer primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino, kot tudi za izkušene kolesarje.

Tim Kolar-Erat še dodaja: “Kljub slabši dostopnosti ter slabši cestni infrastrukturi Koroške, dogodek iz leta v leto privablja več mednarodnih in domačih tekmovalcev, kar dokazuje, da poleg izjemnih pogojev, ki jih imamo na Koroškem za gorsko kolesarski turizem, tudi organizacija poteka na najvišji ravni. Bogat spremljevalni program (po koncu uradnega dela tekmovanja sledi kolesarjenje po Ravnah, naslednji dan pa po Koroški), ponudba lokalne kulinarike (promocija gostinskih ponudnikov) ter izletov v regiji so zagotovilo, da bodo gostje/turisti pri nas ostali dlje časa, kar je tudi naš cilj. S še večjim povezovanjem in močno voljo lokalne in regionalne skupnosti bo s tem regija postala bolj prepoznavna in predstavljena kot odlična kolesarska destinacija.

Dokaz, da so na pravi poti pa potrjuje tudi zasedenost namestitvenih kapacitet, ki je v času dogodkov, večja v celotni občini in regiji.

Bike Park poseka letos gosti še številne dogodke in prireditve. Med njimi tudi Kolesarski kamp Vida Peršaka, ki bo v poletnih počitnicah gostil otroke od 10. do 18. leta starosti. Prijave so še odprte. Več info TUKAJ.

Dogodek ni “muha enodnevnica”

Poseka FunEnduro je bil lani organiziran prvič. Letos je medse privabil ogromno tekmovalcev ter gledalcev in ostalih navdušencev za kolesarstvo, bo, po besedah organizatorjev, postal tradicionalen.

Prvi tekmovalci so nam ob koncu tekmovanja zadihani povedali, da so s progo zadovoljni, pravijo, da je bila zelo dobra, suha in hitra ter odlično pripravljena.

Organizatorji in lokalna skupnost si s takšnimi dogodki prizadevajo, da bo v prihodnje prišlo do še večjega sodelovanja in povezovanja med vsemi kolesarskimi ter ostalimi ponudniki na Koroškem, saj bo s tem regija še bolje predstavljena kot odlična kolesarska destinacija.

Kategorije tekmovanja:

U15 (letnik 2006 in 2005)
U17 (Letnik 2004 in 2003)
U19 (letnik 2002 in 2001)
Moški 19–24
Moški 25–29
Moški 30–34
Moški 35–39
Moški 40–44
Moški 45–49
Moški 50+

Ženske (vse letnice)

𝐔𝐑𝐍𝐈𝐊 𝐓𝐄𝐊𝐌𝐎𝐕𝐀𝐍𝐉𝐀:
9.00 – 10. 30 Prosti trening
9.00 – 10.30 Odprta prijavna služba
10.45 – Sestanek s tekmovalci
11.00 – Štart
15.30 – Podelitev
–> AFTERICA: Skupna tura , zabava na prireditvenem prostoru 😋

Tekmovalo se je po pravilih UCI in KZS za enduro, ter SloEnduro pravilniku.

Dogodki