29. silvestrski tek na Ravnah na Koroškem je več kot uspel

Tokrat se je na progo podalo okoli 80 tekačev in tekačič. Bili so različnih starosti in iz različnih krajev, tako s Koroške, Savinjsko - šaleške regije in tudi od drugod.

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost ter v sodelovanju s Koroškim atletskim klubom Ravne na Koroškem je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek, prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik.

Starta teka na progi, ki so se ga udeležili rekreativni tekači in tekačice, se je kot vsa leta do sedaj udeležilo tudi nekaj aktivnih atletov in atletinj.

Tudi letos sta bili dve kategoriji, moška in ženska. Tek se je pričel ob 14.30 uri z mlajšimi udeleženci, dečki in deklicami, ki so tekli manjši krog, ob 15. uri pa se je pričel tek odraslih. Tekači in tekačice so s tekom obkrožili naselje Javornik in pretekli 1150 metrov dolgo progo.

Tek za otroke je potekal okoli osnovne šole na Javorniku in so ga tekli v dveh kategorijah. Tradicionalen krog okoli naselja Javornik so pri tekačicah in tekačih najhitreje pretekli vsi udeleženci.

Absolutno je v konkurenci moških za Koroški atletski klub (KAK) – (letnik 2009 in starejši) Žiga Verneker osvojil 3. mesto, v kategoriji žensk pa je zmagala Ana Vita Verneker. Urša Brezovnik je osvojila 4., Manca Lorber pa 6. mesto.

Startnine tudi letos ni bilo. So pa prireditelji za vse udeležence pripravili praktična darila, ki so jih prejeli po končanih tekih. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami.

Športno prireditev je komentiral vodja Zbora atletskih sodnikov za Koroško Bojan Pogorevc.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije