Search
Close this search box.

15 odličij za koroške judoiste na prvem tekmovanju v novem letu (FOTO)

Odličen uspeh Koroških judoistov na tekmi v Murski Soboti.

V soboto, 13. januarja 2024, se je v Murski Soboti odvijal Pokal Beltincev, na katerem je sodelovalo 20 mladih borcev iz treh judo klubov – JK Acron Slovenj Gradec, JK Ravne na Koroškem in JK Dravograd. Med 214 judoisti so koroški mladi športniki navdušili s svojimi izjemnimi predstavami in osvojenimi medaljami.

V starostnih kategorijah starejši dečki in starejše deklice so koroški borci osvojili odlične rezultate.

Zlato medaljo so osvojili: Viktor Kravcar, Makar Hontiuk in Tajda Forstner. Odlično drugo mesto so zasegli: Maj Božič, Isabela Pušnik ter Nadiia Statsenko.

Tretje mesto so osvojili: Val Goličnik, Gal Gril, Urban Kotnik, Tilen Zdovc ter Matej Krivograd.

Poleg tega je Tilen Kamenik osvojil 4. mesto, medtem ko sta Luka Gošnak in Žana Kojzek dosegla 5. mesto, Miha Založnik pa 7. mesto. Vsi borci so pokazali izjemno borbenost in športni duh ter se lahko ponosno postavijo ob bok najboljšim.

V kategoriji mlajši dečki in mlajše deklice so se prav tako izkazali z zlatim odličjem Ema Božič in Nika Pešl. Drugo mesto je zasedel Boštjan Pušnik, medtem, ko je Ignac Krmčar dosegel tretje mesto.

Gašper Žlebnik pa je dosegel 5. mesto. Vsi mladi judoisti so se izkazali z odličnimi tehničnimi prijemi in vztrajnostjo na tatamiju.

V skupnem seštevku starostnih kategorij U12 in U14 sta JK Ravne prejel pokal za 3. mesto, JK Acron Slovenj Gradec pa za 4. mesto. To je le še ena potrditev odličnega dela trenerjev in predanosti mladih športnikov, ki s ponosom zastopajo svoje klube.

Iskrene čestitke vsem borkam in borcem za izjemne dosežke ter vzorno zastopanje svojih klubov na Pokalu Beltincev.

Vir: FB Judo Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Odličen uspeh Koroških judoistov na tekmi v Murski Soboti.