Search
Close this search box.

Že šesto leto zapored simbolična podpora kolesarjev ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora, Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Center za psihološko svetovanje Posvet in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vas vabijo, da se pridružite in sodelujete v akciji »Prekolesarimo svet« ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora.

FOTO: zivziv.si

Akcija poteka pod geslom Skupaj za preprečevanje samomora.

FOTO: NIJZ

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

Ker je bila akcija v preteklih letih zelo uspešna tudi v Sloveniji, se ji pridružujemo že šesto leto zapored.

Namen akcije je razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Obenem pa se želi z akcijo vzpodbujati druženje in povezovanje med ljudmi. Slednje izpostavlja tudi geslo Skupaj za preprečevanje samomora, ki poudarja pomen povezovanja, ki je ključnega pomena za preprečevanje samomora, saj le to zahteva prizadevanja mnogih: družine, prijateljev, sodelavcev, skupnosti, zdravstvenih delavcev, verskih voditeljev, politikov in vlade. S skupnimi močmi lahko tako vsi skupaj in vsak od nas prispevamo k zniževanju količnika samomora.

FOTO: zivziv.si

Uradni znak akcije

Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, so za udeležence pripravili tudi etikete za udeležence z uradnim znakom akcije. Uradni znak akcije oziroma etiketo  za udeležence lahko natisnete ter ga pripnete na oblačila ali kolo. Dostopen je TUKAJ.

FOTO: zivziv.si

Kako lahko sodelujete?

IZZIV: S skupnimi močmi prekolesariti 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.
TERMIN:  V akciji lahko letos sodelujete kar od 10. avgusta do 10. oktobra, kar je mesec dlje kot prejšnja leta.
LOKACIJA: Kolesarite lahko kjerkoli (doma, na poti v službo, v naravi, na počitnicah, na orgarniziranih kolesarskih dogodkih, v fitnesu…), povezovala pa nas bodo socialna omrežja.
UDELEŽENCI: Kolesarske akcije se lahko udeleži kdorkoli. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine. Kolesarite lahko sami, v družbi svojih bližnjih, sodelavcev ali v okviru različnih organizacij.
CENA: Udeležba v kolesarki akciji je brezplačna. Potrebujete le kolo ali sobno kolo in nekaj dobre volje.
REGISTRACIJA: Pred samim kolesarjenjem se ni potrebno registrirati. Po končanem kolesarjenju izpolnite spletni obrazec z vašimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov in prejeli boste potrdilo o sodelovanju. Obrazec lahko izpolnete po vsakem kolesarjenju sproti (četudi to pomeni, da ga izpolnete večkrat) ali pa prekolesarjene kilometre (v kolikor boste kolesarili večkrat) seštevate in v obrazec ob koncu akcije vnesete skupno število nabranih kilometrov.

Delite vaše utrinke z drugimi

Organizatorji vas vabijo, da svoje kolesarske podvige, utrinke in fotografije iz akcije delite tudi na Facebook strani dogodka ali vtise pošljete na info.scsr@upr.si.

Razširite informacijo o akciji in k sodelovanju povabite tudi svoje znance in bližnje. Skupaj angažirajmo prebivalce Slovenije za preprečevanje samomora.

VIR: Nacionalni inštitut za javno zdravje; zivziv.si

Dogodki