Zaradi nasilnega Slovenca v soboto izpraznili del frankfurtskega letališča

Nemška policija je v soboto popoldne na frankfurtskem letališču aretirala 38-letnega Slovenca, ki je grozil policistom. Terminal 1 so morali izprazniti, na spletni strani piše nemška zvezna policija. Ozadje dogodka ostaja nepojasnjeno. Slovenska policija o dogodku do zdaj ni bila obveščena, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.
airport-338156_1920

Kot so še navedli na Generalni policijski upravi, so pa na podlagi informacij iz medijev zaprosili pristojne nemške organe za podatke.

Nemška policija je v soboto okoli 17.15 38-letnika obravnavala, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. “Vse vas bom pobil, Alah je velik,” je dejal ob tem. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali, je nemška policija zapisala na svoji spletni strani.

Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili terminal 1. V prtljagi ni bilo ničesar nevarnega, so ugotovili policisti, so sporočili.

Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so aretirali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška zvezna policija.

Tiskovni predstavnik policije je danes po poročanju nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung sporočil, da moški ni bil zmožen zaslišanja, zaradi česar so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico.

Ob njem je ženska, ki jo obravnavajo kot pričo. Njegov motiv sicer še ni znan, velja pa za glavnega osumljenca.

Letališka policija je sicer ob skoraj istem času prejela tudi informacijo, da je na območju terminala 1 oborožen moški. Zaradi možnosti, da bi bila lahko dogodka povezana, so razširili zavarovano območje.

Okoli 20. ure so izključili možnost, da bi bil moški na terminalu. Tako so lahko letališče in železniško postajo, ki so jo zaprli zaradi domnevnega oboroženega moškega, znova odprli. Preiskava dogodka, ki se osredotoča na tega moškega, še traja. Priče so povedale, da je imel v rokah orožje, česar doslej policija še ni mogla potrditi.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.