Search
Close this search box.

Za UKC Ljubljana 80.000 evrov vredna donacija zaščitnih naglavnih kapuc

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana bo danes prevzel donacijo Rotary Distrikta Slovenija, ki bo osrednji slovenski bolnišnici namenil 80.000 evrov vredne zaščitne naglavne kapuce, so sporočili iz UKC. Gre za komplet 30 zaščitnih naglavnih kapuc s pripadajočo opremo za absolutno filtracijo zraka.

Iz UKC so sporočili, da bo zaščitna oprema pripomogla pri spopadanju s strokovnimi izzivi pri zaščiti bolnikov in zaposlenih, zato jo bodo sprejeli z velikim olajšanjem.

Oprema, ki jo uporabljajo v UKC Ljubljana, se je po njihovih besedah izkazala kot primerna ob največji izpostavljenosti novemu koronavirusu, saj ima zelo dober vidni kot, primerno obstojnost baterije in omogoča hitro namestitev.

V Rotary Distrikt Slovenija so se za donacijo, ki so jo prispevali člani vseh slovenskih Rotary klubov, odločili zaradi povečanega obsega dela UKC Ljubljana v času epidemije in ker želijo v težkih časih pomagati slovenski družbi in zdravstvu, so zapisali v izjavi za javnost.

“Člani iz celotne Slovenije so začutili, da morajo v teh težkih trenutkih za slovensko družbo in zdravstvo stopiti skupaj in po svojih močeh pomagati z donacijo, saj bomo samo tako lahko čim prej skupaj premagali vsenavzočno epidemijo covida-19,” je pred predajo opreme po navedbah UKC Ljubljana dejala guvernerka Rotary Distrikta Slovenija Irena Kos.

Donacijo v UKC razumejo kot veliko priznanje njihovemu delu ter hkrati zavezo, da še naprej razvijajo osrednjo bolnišnico kot središče znanj za zdravje celotne Slovenije, so sporočili iz UKC.

Rotary Distrikt Slovenija donacijo popoldne predal generalnemu direktorju UKC Ljubljana Janezu Poklukarju in predstavnikom Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

Dogodki

Več iz istega kraja