Z ukradenim vozilom brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter drog ‘dirkal’ po ulicah Celja

policija luči

Od včerajšnjega dogajanja na Policijski upravi Celje izpostavljajo primer voznika, ki je v Celju ukradel osebno vozilo, vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter z objestno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Včeraj, nekaj pred 13. uro, je občan celjske policiste obvestil, da po Ljubljanski cesti v Celju objestno vozi voznik osebnega vozila VW Beetle, z razbitim stranskim vzvratnim ogledalom. Voznika so kmalu po obvestilu občana ustavili.

Osebni avtomobil je vozil 35-letni državljan Hrvaške. Voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal, da je imel skoraj promilo alkohola v krvi. Hitri test na prepovedane droge je pokazal še prisotnost metadona in konoplje. V postopku so ugotovili, da je 35-letnik vozilo ukradel na Ipavčevi ulici v Celju, o čemer so obvestili lastnika, ki še ni opazil, da mu je bilo vozilo ukradeno.

Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Odvzem motornega vozila. Zaradi storjenih prekrškov so mu izrekli globo v višini 2.800 €.

Občanu, ki je policiste opozoril na objestno vožnjo voznika, se iskreno zahvaljujejo. S pomočjo podatkov, ki jih je posredoval, so uspeli voznika ustaviti, preden bi prišlo do hujših posledic zaradi objestne in neprilagojene vožnje. Prav tako mu gre zahvala, da je lastnik, hitro dobil nazaj vozilo, ki mu je bilo ukradeno.

Vir: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.