Voznik začetnik divjal skozi naselje s hitrostjo 121 km/h

FOTO: www.policija.si

O tem, da so policisti na območju PU Celje v enotedenskem vseevropskem poostrenem nadzoru hitrosti obravnavali 1047 kršitev, smo že pisali TUKAJ. Zdaj pa so s PU Celje sporočili, da so včeraj med merjenjem hitrosti obravnavali tudi mladega voznika, ki je skozi naselje divjal s hitrostjo 121 kilometrov na uro.

Policisti Postaje prometne policije Celje so 19. 8. 2019 v večernem času izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti na Mariborski cesti v naselju Celje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom za naselje omejena na 50 kilometrov na uro.

Ob 20.30 uri je bila izmerjena hitrost osebnega avtomobila znamke BMW, tip 318 D, katerega voznik je vozil iz smeri Celja proti Vojniku. Po meritvi je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil s hitrostjo 121 kilometrov na uro, kar pomeni, da je dovoljeno hitrost vožnje prekoračil za najmanj 71 kilometrov na uro. V samem postopku je bilo ugotovljeno tudi, da gre za voznika začetnika, ki še ni dopolnil 21 let.

Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, saj gre za prekršek, za katerega je predpisano tolikšno število kazenskih točk (18), da se izreče sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje bo z obdolžilnim predlogom odstopljeno na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške. Poleg navedenih kazenskih točk je za opisani prekršek predpisana tudi globa v višini 1200 evrov.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila