Velik požar v Termah Čatež, z ognjenimi zublji se je borilo kar 16 gasilskih društev (FOTO)

1

Ob 2.59 zjutraj je v Termah Čatež prišlo do požara na objektu. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v akcijo poslali 15 gasilskih ekip, naknadno pa so aktivirali tudi reševalce. Ogenj je uničil lokal, škoda bo velika.

Zagorel je gostinski objekt Pub Cabana Cafe, ki se nahaja med drsališčem in začetkom Zimske termalne riviere, dimenzij 75 x 10 metrov. Požar so pogasili gasilci iz petnajstih društev GZ Brežice. Zaradi suma prisotnosti nevarnih snovi so bili prisotni tudi poklicni gasilci PGE Krško.

PREBERITE TUDI: Ponoči zagorelo v prostorih nekdanje žage na območju Dravograda

Reševalci NMP Brežice so dve osebi, ki sta se nadihali dima oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Obrežje, Sobenja vas, Cerina, Kapele in Brežice.

Za aktiviranje gasilskih ekip so uporabili sistem javnega alarmiranja z znakom za preplah. V prvem valu so s sireno alarmirali gasilce PGD Sobenja vas, Cerina, Krška vas, Brežice okolica in Brežice, v drugem pa še PGD Sromlje, Cerklje, Veliki Obrež, Pišece in Bizeljsko.

Ognjeni zublji so povsem pogoltnili večji del ostrešja na delu objekta, bližje parkiriščem, medtem ko so ostrešje na drugi strani, gasilci uspeli še pravočasno pogasiti.

Po poročanju postala eposavje.com prve neuradne informacije iz sicer dobro obveščenih virov kažejo na to, da naj bi bil požar podtaknjen. Več o tem bodo v naslednjih dneh sporočile pristojne službe.

Vir: SPIN, eposavje.com

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.