Več mrtvih v nesreči žičnice v bližini italijanske jezera Maggiore

V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je danes po zadnjih podatkih umrlo devet ljudi, dve osebi sta poškodovani.
aerial-15960_1920
Fotografija je simbolična

Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone strmoglavila približno sto metrov. V kabini je bilo skupno 11 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so reševalci sporočili, da je v nesreči umrlo devet ljudi, dva poškodovana otroka pa so prepeljali na zdravljenje v Torino.

Nesreča se je zgodila v italijanski regiji Piemont, v počitniškem mestu Stresa, le dan potem, ko so v Italiji ponovno zagnali žičnice. Pred tem jih zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije niso uporabljali več mesecev.

Vzrok nesreče še ni znan, po poročanju medijev pa je kabinska žičnica v globino zgrmela na eni najvišjih točk, okoli 300 metrov pred končno postajo. Sklepajo, da je na žičnici popustil nosilni kabel.

V reševanje so vključili dva helikopterja, po poročanju italijanskih medijev, ki jih povzema avstrijska tiskovna agencija APA, pa so med reševalno akcijo sodelovali tudi gasilci.

Priljubljena turistična kabinska žičnica sicer povezuje mesto s planino Mottarone, katere vrh se nahaja na višini skoraj 1500 metrov.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije