V UKC Maribor doživeli vdor okuženega bolnika

ukc maribor

Po poročanju spletnega portala mariborinfo so iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor sporočili, da so doživeli vdor okuženega bolnika v belo območje. Kakšne bodo posledice, zaenkrat še ni znano.

“Doživeli smo vdor okuženega bolnika v belo območje. Bolnik je bil ob sprejemu negativen, dan kasneje pa pozitiven. To je dober zgled zahrbtne narave tega virusa,” so na uradnem Twitter profilu zapisali v UKC Maribor.

Po navedbah mariborinfo je bilo včeraj v UKC Maribor zaradi koronavirusa sicer hospitaliziranih devetnajst pacientov, predvčerajšnjim šestnajst, od tega so štirje intubirani na respirator in v intenzivni enoti.

Prav tako je trenutno 70 zaposlenih v UKC Maribor (ne zgolj zdravstveno osebje) zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov preventivno v domači izolaciji, nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih pa niso zaznali.

“V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor trenutno nimamo okuženih in hospitaliziranih zdravnikov s covid-19. Iz dneva v dan se obremenjenost na covid območjih in točkah povečuje. Ker so pa nenujni programi začasno ustavljeni, lahko kader iz teh specialnosti prerazporejamo na druga delovišča, glede na situacijo. Kadra imamo trenutno dovolj, a težava lahko nastane ob morebitnem nenadnem zvišanju obolelih,” so še dodali v UKC Maribor.

Vir: mariborinfo

Preberi še:  WHO proti potrdilom o cepljenju kot pogoju za mednarodna potovanja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun