V prometni nesreči pri Pragerskem umrla ena oseba

Na glavni cesti Slovenska Bistrica-Ptuj se je danes zjutraj pri odcepu za Pragersko zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Pri tem je umrl 71-letni voznik osebnega avtomobila, 29-letnega voznika drugega osebnega avtomobila pa zaradi hudih poškodb zdravijo v bolnišnici, so sporočili z mariborske policijske uprave.
29-letni voznik drugega osebnega avtomobila je bil ukleščen in so ga s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 6.30 na glavni cesti v smeri Ptuja, in sicer nekaj sto metrov od odcepa za Pragersko. Trčili so dva osebna avtomobila in tovorno vozilo.

Kot je v izjavi za medije na kraju dogodka povedal policijski inšpektor Boštjan Koletnik iz oddelka za cestni promet sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor, je 71-letni voznik osebnega avtomobila na kraju umrl, drugega pa so zaradi hudih poškodb prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Voznik tovornega vozila v nesreči ni bil poškodovan.

29-letni voznik drugega osebnega avtomobila je bil ukleščen in so ga s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci.

Vzrok za nesrečo še ni znan. “Policisti na kraju prometne nesreče intenzivno zbiramo obvestila, ugotavljamo vse okoliščine, odredili smo izvedeniški pregled vozila. Več bo znanega po zaključku preiskave,” je dejal Koletnik.

V letošnjem letu je to na območju Policijske uprave Maribor druga prometna nesreča s smrtnim izidom.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije