V Mariboru zasegli pet ton neprijavljenih tobačnih listov (FOTO)

Zaseg-tobaka-decembra-2019-v-Mariboru-2

Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so konec decembra 2019 v skladišču v Mariboru zasegli 5.560 kg neprijavljenih tobačnih listov. Za navedeno blago, mora oseba na podlagi Zakona o trošarinah, skladiščenje takšnega blaga prijaviti davčnemu organu najmanj tri delovne dni pred pričetkom skladiščenja.

Uslužbenci Finančne uprave so se na podlagi analize zbranih informacij odločili, da se na območju Maribora izvede pregled poslovnih prostorov. Mobilna enota s psom za odkrivanje tobaka je izvedla pregled skladišča in odkrila 39 kartonov s tobačnimi listi, ki pa niso bili prijavljeni davčnemu organu.

Blago je bilo zaseženo in prepeljano v skladišče finančnega urada. Odgovorne osebe so kršile 101. člena Zakona o trošarinah, za kar je predpisana globa za pravne osebe od 4.000 do 75.000 EUR in za odgovorne osebe pravne osebe od 1.000 do 10.000 EUR.

Z enostavno predelavo lahko iz surovih tobačnih listov (z rezanjem tobačnih listov) nastanejo tobačni izdelki. Glede na zaseženo količino tobačnih listov bi bil v primeru, da bi tobačne liste predelali v tobačne izdelke, proračun odškodovan za najmanj 520.000 EUR (trošarina za drobno rezani tobak znaša najmanj 94,00 EUR na kg).

Besedilo: gov.si/FURS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.